ΑργολίδαΥπεγράφη από τον Κικίλια η παραχώρηση της Μαρίνας Ναυπλίου στο Δημοτικό Λιμενικό...

Υπεγράφη από τον Κικίλια η παραχώρηση της Μαρίνας Ναυπλίου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας υπέγραψε σήμερα στο Ναύπλιο παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτριου Κωστούρου την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του τουριστικού λιμένα – μαρίνας Ναυπλίου, από το Υπουργείο Τουρισμού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Η υπογραφή παραχώρησης πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Βουλευτικού, και μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η Γ. Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και ο Προέδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αναστάσιος Ζαφείρης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού για τον Δήμο Ναυπλιέων αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Πελοποννήσου, αφού μετά τη αρχική χωροθέτηση της Μαρίνας Ναυπλίου , με τη σημερινή υπογραφή ξεκινά στην ουσία ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό έργο. Πάνω από 200 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναμένεται να δημιουργηθούν στη νέα μαρίνα βάζοντας μπρος το επαγγελματικό τουριστικό yachting στο Ναύπλιο, ένα σύγχρονο και ελκυστικό πόλο αναψυχής και επιχειρηματικής δραστηριότητας με αναβαθμισμένους, λειτουργικούς και υπαίθριους χώρους που θα προσελκύει χιλιάδες τουρίστες υψηλού καταναλωτικού προφίλ όλους τους μήνες του χρόνου.

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Το συγκεκριμένο αναπτυξιακό έργο θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της πόλης, θα προσελκύσει νέους επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας. Η κοινωνία του Ναυπλίου, δικαιούται αυτό το έργο, τη μαρίνα ελλιμενισμού 210 σκαφών, που θα δώσει άλλη πνοή στην περιοχή. Το αξίζουν οι κάτοικοί της, το αξίζει το Ναύπλιο, το αξίζει η περιοχή, ανήκει στους κατοίκους του και έτσι θα προχωρήσουμε. Η μαρίνα χωροτεθήθηκε το 2009 και για πολλά πολλά χρόνια ήταν κολλημένη και όλοι, από τη Γενική Γραμματέα κα Λοϊζου μέχρι την Περιφέρεια, το Δήμο και τους βουλευτές μας, όπως ο Γιάννης Ανδριανός, δουλέψαμε για αυτό το σκοπό».

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος δήλωσε από την μεριά του: «Σήμερα είναι μια πολύ καλή μέρα τόσο για την πόλη του Ναυπλίου και το Δήμο Ναυπλιέων όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου αλλά και για ολόκληρη τη χώρα γιατί σήμερα γίνεται ένα πολύ σοβαρό βήμα για ένα σημαντικό έργο την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του τουριστικού λιμένα – μαρίνας Ναυπλίου. Ένα έργο αναπτυξιακό που θα αναμορφώσει ολοκληρωτικά την ζωτικής σημασίας και απεριόριστων δυνατοτήτων ενιαία περιοχή του Λιμένος και της Μαρίνας ενώ την ίδια στιγμή θα επιφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στην τοπική μας οικονομία. Ως Δημοτική Αρχή με προσεχτικές κινήσεις εξαγγείλαμε μία σειρά σημαντικών έργων αναπτυξιακής υφής το 2014 και το 2019.Βασικός στόχος τέτοιων μεγάλων έργων είναι η αναβάθμιση και η παροχή προς τους πολίτες ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών, υποβοηθώντας παράλληλα τη γενικότερη οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική αναζωογόνηση του δήμου μας. Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και την ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου που έβαλαν το εμείς πάνω από το εγώ και μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και ομαδικής δουλειάς καταφέραμε να προσπελάσουμε αγκυλώσεις του παρελθόντος και να φτάσουμε στην σημερινή μέρα που η Μαρίνα του Ναυπλίου περνά σε φάση υλοποίησης».

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα