Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023
ΑργολίδαΑνδρέας Πουλάς: Να υλοποιηθεί το έργο για την Προστασία και Ανάδειξη Μυκηναϊκών...

Ανδρέας Πουλάς: Να υλοποιηθεί το έργο για την Προστασία και Ανάδειξη Μυκηναϊκών Τάφων στο Ναύπλιο

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Ανδρέας Πουλάς με την οποία ζητά την άμεση υλοποίηση του έργου για την Προστασία και Ανάδειξη Μυκηναϊκών Τάφων στον Περιβάλλοντα Χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου επισυνάπτοντας την σχετική ανοικτή επιστολή του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Σ. Μενδώνη

Κυρία Υπουργέ,

Σας καταθέτω ανοικτή επιστολή του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου στην οποία αναφέρεται το ζήτημα της προστασίας και της ανάδειξης των Μυκηναϊκών Τάφων που βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Ναού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιστολή στις 3-7-2019 υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου «Προστασία και Ανάδειξη Μυκηναϊκών Τάφων στον Περιβάλλοντα Χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου» η οποία έληγε στις 2-7-2021. Δυστυχώς η υλοποίησή της δεν προχώρησε και στη συνέχεια υπογράφηκε παράταση της Προγραμματική Σύμβασης για ένα επιπλέον έτος.

Όμως όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή και η παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης λήγει σε περίπου 6 μήνες και δεν υπάρχει δυνατότητα νέας με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί το έργο, αφού θα απενταχθεί από την υπάρχουσα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και η ανάδειξη και προστασία των Μυκηναϊκών Τάφων θα παραπεμφθεί στις καλένδες με ορατό τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί ποτέ.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα