Απάντηση Φλωρή σε δημοσίευμα για τα pillars

Κατ’ αρχήν ευχαριστώ για τα όποια καλά σχόλια προσωπικού χαρακτήρα γράψατε, χωρίς αυτό όμως να ακυρώνει σε καμία περίπτωση την μομφή που απευθύνετε κατά του έργου μου με την υιοθέτηση και κατά κάποιο τρόπο ανάλυση των θέσεων πρώην προέδρου Δ.Λ.Τ.Ε. στις οποίες δεν είχα σκοπό να απαντήσω πριν την δική σας δημοσίευση, γιατί είναι φανερό ότι υπάρχει εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στο έργο μου από τον συγκεκριμένο, παρ’ ότι περί άλλων ωρύεται στην προτελευταία του πρόταση.

Έχετε το κείμενό μου και το δημοσιεύσατε, και με βάση αυτό προκαλώ εγώ τώρα να δούμε την αλήθεια.

  1. Που είναι η δικαιολογία και που υπάρχει κάτι το οποίο δεν ευσταθεί; (υπογραμμίζω λέξεις του κειμένου που ενστερνίζεστε και αναλύετε.)
  2. Για την αγάπη υπάρχουν πολλά μέτρα και σταθμά ανάλογα τον καθένα μας και κατά πως τον συμφέρει. Ένα μέτρο πάντως θα μπορούσε να ήταν ο εθελοντισμός.
  3. Για την καθημερινότητα αλλού να ψάξετε και όχι σε κάποιον που γυρίζει όλα τα λιμάνια και βρίσκεται στο γραφείο του Λιμενικού Ταμείου σχεδόν κάθε μέρα.
  4. Γνωρίζετε κάτι σε αυτόν τον τόπο που να ξεκίνησε στο Δημόσιο τομέα χωρίς μελέτη ή τεχνική περιγραφή – έκθεση; Σας πληροφορώ ούτε λάμπα δεν μπορείς να προμηθευτείς.
  5. Θέλω να μου επισημάνετε με υπευθυνότητα που είναι το ψέμα στο έγγραφο του απολογισμού μου που έχετε στην διάθεσή σας.

Εδώ πραγματικά υπάρχει μία μισή αλήθεια για τα ΠΙΛΑΡ στα Μαντράκια Ερμιόνης που έγραψα ότι έγινε ολοκλήρωση του έργου και δεν έγραψα ότι ο υπογράφων το κείμενο αυτό, τα σχεδίασε και τα μελέτησε το 2014.

Σας επισυνάπτω τα σχετικά έγγραφα, με τα χρήματα εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του 2015 τα οποία άφησα προς ολοκλήρωση στην επόμενη διοίκηση.

Αντί όμως αυτού, όπως όλοι γνωρίζετε και δεν νομίζω να το αμφισβητείτε ο υπογράφων πάλι τα λειτούργησε το καλοκαίρι του 2020 και ενώ είχαν περάσει 5 χρόνια από την προηγούμενη διοίκηση.

Αυτό και αν είναι στο έλεος και στην φθορά του χρόνου.

Το ταμείο γεμάτο από ευρώ ήταν και τότε.

Μήπως δεν γνωρίζετε ποιος ήταν πρόεδρος και αντιπρόεδρος για αρκετά μεγάλο διάστημα της περιόδου 2014-2019;

Και ο συγκεκριμένος που θέλει να κρίνει με αυτόν τον τρόπο το έργο μου, να σας παραθέσει τον δικό του αναπτυξιακό απολογισμό όπως έκανα εγώ και να τους συγκρίνετε.

Μπορώ ακόμα να σας καταθέσω το επίσης καταγεγραμμένο έργο μου της περιόδου 2011-2014 που ήμουν αντιπρόεδρος και πρόεδρος Δ.Λ.Τ.Ε. σε έντυπη μορφή βιβλιοδετημένο.

Δεν μπορεί κάποιος να θέλει να είναι μόνο ΚΡΙΤΗΣ, θα είναι και ΚΡΙΝΟΜΕΝΟΣ και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Πάμε παρακάτω.

Θα σας κουράσω λίγο παρ’ ότι εγώ δεν είμαι άνθρωπος των λόγων αλλά των έργων, και μιλάω όταν έχω στοιχεία, αποτελέσματα και θέσεις συγκεκριμένες.

Τα παγκάκια και τα δοχεία απορριμμάτων ανήκουν στον εξοπλισμό λιμένα σε συγκεκριμένο κωδικό του προϋπολογισμού και προτίμησα να ξεκινήσω με τα παγκάκια, υψηλής ποιότητας, που τοποθέτησα στην Ερμιόνη και στα άλλα λιμάνια. Επικεντρώνομαι συνέχεια στην Ερμιόνη επειδή το κάνατε εσείς.

Να σας επισημάνω ότι στα Μαντράκια π.χ. ήταν 1-2 σπασμένα και τώρα είναι 9 ολοκαίνουργα ανοξείδωτα παγκάκια.

Αλλά εσείς δεν στέκεστε σε αυτό παρά στα δοχεία απορριμμάτων (φώτο με οξειδωμένο) που ασφαλώς θέλουν αλλαγή και είμαστε στο στάδιο τεχνικής έκθεσης για την προμήθειά τους, όμως έστω και έτσι κάνουν την δουλειά τους προσωρινά.

Ποιος είναι ο στόχος και ποια η αστοχία;

Φωτογραφίες έχετε από τον απολογισμό μου με ασφαλτοστρώσεις, κρηπιδώματα, PILARS κλπ. λίγες για οικονομία χώρου (έχω πάρα πολλές να ξέρετε, και όταν χρειαστεί θα εμφανισθούν), όμως εσείς σταθήκατε σε κάποιες αποσπασματικές, φωτιστικών χωρίς φούσκες ή χωρίς άγκιστρο ή κάποιο που αποκολλήθηκε λες και τίποτα δεν χαλάει σ’ αυτόν τον τόπο.

Λες και στα λιμάνια δεν υπάρχουν δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή ζημιές από απροσεξίες οδηγών.

Εδώ βρήκα το στέγαστρο απολύτως διαλυμένο. Ή μήπως δεν χαλάνε τα φώτα, τα φωτιστικά στα σπίτια μας ή στις δουλειές μας; Μιλάμε για περίπου 150 φωτιστικούς ιστούς στην Χ.Ζ.Λ. Ερμιόνης χ 2 φωτιστικών σωμάτων = 300 περίπου φωτιστικά σώματα.

Μήπως παραλείψατε να προσέξετε ότι στον απολογισμό υπάρχει ένα σημείο που γράφει για συντήρηση και χρωματισμό όλων των φωτιστικών ιστών, και όλου του λοιπού εξοπλισμού στο Β κ Ν Λιμένα Ερμιόνης, που ήταν οξειδωμένοι σε κακά χάλια, στο έλεος και στην φθορά του χρόνου;

Αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2020. Καθαρίστηκαν ένα προς ένα όλα τα φωτιστικά (φούσκες), συντηρήθηκαν και χρωματίστηκαν όλοι οι ιστοί, και εσείς γράφετε για παραλήψεις.

Όταν κάποιος δεν βλέπει το δάσος και βλέπει το δέντρο εθελοτυφλεί εσκεμμένα και δεν λέγεται καλόπιστη κριτική όπως θέλετε να υποστηρίζετε.

Δεν ασχοληθήκατε καθόλου με την υποβρύχια επιθεώρηση, σε όλη την έκταση του Β κ Ν Λιμένα Ερμιόνης, από το καλύτερο γραφείο λιμενικών μελετών στην Ελλάδα, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ.

Θα προκύψει βάσει της έκθεσης του εν λόγω γραφείου μελέτη αποκατάστασης του Ν. Λιμένα ο οποίος έχει υποστεί φθορές κ’ βλάβες, και ακολουθεί ο Β. Λιμένας.

Ούτε με την ένταξη του Δ.Λ.Τ.Ε. στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ που χρηματοδοτήθηκε με 184.116,38 € ασχοληθήκατε.

Αναφέρεται σε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ, σε ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ, σε ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ για όλα τα λιμάνια του Δ.Λ.Τ.Ε.

Αυτά είναι τα έργα που προγραμματίζουμε.

Όλα τα προβλήματα τα γνωρίζουμε προσπαθούμε να τα επιλύουμε με επιστημονικό τρόπο και έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ιεραρχώντας τις ανάγκες.

Σχετικά με το υπονοούμενο στο τέλος του κειμένου σας πρέπει να σας επισημάνω ότι είμαι στην πρώτη γραμμή της αυτοδιοίκησης από το 1999 στο Δήμο Κρανιδίου και στη συνέχεια στο Δήμο Ερμιονίδας, έχω περάσει όλες σχεδόν τις θέσεις ευθύνης (αντιδήμαρχος δύο θητείες, πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου δύο θητείες, συμπολίτευση, αντιπολίτευση, επικεφαλής παράταξης – αναπληρωτής Δημάρχου, υπεύθυνος οικονομικών υπηρεσιών, καθαριότητας, ύδρευσης, αποχέτευσης, αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΚ κ.λ.π.).

Έχω κριθεί επανειλημμένως από τους συνδημότες μου, έχοντας μια εικοσαετή και πλέον σταδιοδρομία στην αυτοδιοίκηση, καταλαμβάνοντας πάντα θέση στην πρώτη τριάδα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης στην Δημοτική Ενότητα.

Επομένως γνωρίζω άριστα ότι η θητεία μου ως πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Ε. η οποία προτάθηκε από τον Δήμαρχο και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι συγκεκριμένη, άρχισε τον Οκτώβριο του 2019 και ΛΗΓΕΙ στις 31-12-2021, μετά από μικρή παράταση που πήρε για όλα τα Νομικά Πρόσωπα ενάμιση μήνα περίπου.

Οι πρόεδροι και τα μέλη των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων του Δήμου προτείνονται από τον Δήμαρχο και αναλογικά από την αντιπολίτευση και ψηφίζονται ή όχι, από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία χωρίς εμπάθεια, εμμονή και λαϊκισμό.

Υ.Γ.

Επί της προηγούμενης θητείας σας, στην Ερμιόνη πόσα δοχεία απορριμμάτων τοποθετήσατε;

Ή μήπως τα υπάρχοντα οξειδώθηκαν ξαφνικά;

Απαντώ εγώ: κανένα, και η οξείδωση δημιουργείται σταδιακά. Η αντικατάσταση κάποιων έγινε πρόσφατα σε συνεργασία με το Δήμο, του οποίου το Δ.Λ.Τ.Ε. είναι Ν.Π. και μέχρι την προμήθεια των καινούργιων.

Εμμανουήλ Φλωρής

Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας

Ακολουθούν συνημμένα η μελέτη για τα pillars και η σχετική απόφαση του 2014:

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook και στο Google News

Ειδήσεις από: Ναύπλιο Άργος Ερμιονίδα Τρίπολη –Κορινθία Αθλητικά Άρθρα – Αποκλειστικές Έρευνες και Συνεντεύξεις.

Γερανιός-2
ROZOS
porto-panorama
carrera
bias savvas
NTAI-DANAH
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Τα πιο δημοφιλη