ΕλλάδαΕΝΔΙΣΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στο υπουργείο Οικονομικών

ΕΝΔΙΣΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στο υπουργείο Οικονομικών

Δεύτερη συνάντηση με τον Χρ. Σταϊκούρα!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στο υπουργείο Οικονομικών. Με βασικό αίτημα να μην φορολογηθούν τα αναδρομικά του 11μηνου που δόθηκαν πριν από ένα έτος. Δεκάδες συνταξιούχοι διαμαρτυρήθηκαν με δυναμισμό και πάθος, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ελέω πανδημίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη συγκέντρωση μέσα σε ένα μήνα, που πραγματοποιείται από 19 συλλόγους συνταξιούχων. Επίσης πραγματοποιήθηκε και πάλι συνάντηση με τον Χρήστο Σταϊκούρα. Είναι η δεύτερη φορά που οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων συζητούν με τον υπουργό Οικονομικών, σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος. Όμως για άλλη μια φορά, δεν υπήρξε θετικό κλίμα!

Έχει στηλώσει τα πόδια της η κυβέρνηση δια στόματος Σταϊκούρα αφού επιμένει στην άδικη φορολόγηση των αναδρομικών, εισπράττοντας άδικα 431εκ. ευρώ. Την στιγμή που η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε τις δικαστικές αποφάσεις με τον νόμιμο τόκο.

Θεωρούμε ότι είναι άδικη η φορολόγηση των αναδρομικών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πρώτα έδωσε «κουτσουρεμένα» αναδρομικά και μετά τα φορολόγησε κιόλας! Πού είναι ο τόκος 6% ανά έτος, που έπρεπε να έχει ενταχθεί στα αναδρομικά, κύριε Μητσοτάκη; Πού είναι τα αναδρομικά για δώρα κύριας και επικουρικές και οι περικοπές των επικουρικών; Γιατί πέρσι οι «τυχεροί» ήταν μόλις 1,1 εκατ. συνταξιούχοι; Οι υπόλοιποι;

Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε προτείνοντας τροπολογία, είμαστε σε επαφή με βουλευτές για την προώθηση του αιτήματος μας. Δεν θα υπάρξει <συνταξιούχος> ο οποίος θα μείνει ανημέρωτος για την εξέλιξη του αιτήματος (δηλαδή 1.100.000 συνταξιούχοι) !!

Φέτος «θυμηθήκατε» να εφαρμόσετε το νόμο και να μας φορολογήσετε με 33% μεσοσταθμικά πρόσθετο φόρο; Φέτος «θυμηθήκατε» να εισπράξετε 431 εκατ. ευρώ; Δηλαδή από τη μια τσέπη μας τα δίνετε (και αυτά πετσοκομμένα) και από την άλλη μας τα παίρνετε πίσω.

Οι συνταξιούχοι όμως, έχουν φωνή. Ακόμα και με άσχημες καιρικές συνθήκες και εν μέσω πανδημίας είμαστε εδώ! Δίνουμε το αγωνιστικό παρόν και αντιστεκόμαστε! Διεκδικούμε πρώτα απ’ όλα, σεβασμό και δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. Δεν επιτρέπουμε από μια κυβέρνηση που ευνοεί τους λίγους και εξοντώνει την κοινωνία και τους συνταξιούχους να μας εμπαίζει!

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα