ΑργολίδαΚωστούρος: Να παρέμβει η Αστυνομία - Λαμπρόπουλος: Κάλλιο αργά παρά ποτέ κ.Δήμαρχε

Κωστούρος: Να παρέμβει η Αστυνομία – Λαμπρόπουλος: Κάλλιο αργά παρά ποτέ κ.Δήμαρχε

Οι επίγειοι σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που εγκαταστάθηκαν τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου από τον Δήμο Ναυπλιέων και υπό την επιστημονική εποπτεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν η αιτία και η… αφορμή ώστε Δήμος και αντιπολίτευση να ζητάνε την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών για το φλέγον ζήτημα της ρύπανσης που δημιουργείτε από τα εργοστάσια στην γραφική πόλη του Ναυπλίου… Διαβάστε τις δηλώσεις του Δήμαρχου Δ. Κωστούρου και του Ευ.Λαμπρόπουλο για την αντιπολίτευση:

Δ. Κωστούρος: Αυτή είναι η εικόνα αυτή τη στιγμή πάνω από την παλιά πόλη. Αυτό που βλέπετε δεν είναι ομίχλη ούτε υγρασία είναι καπνός από την λειτουργία των δύο εργοστασίων. Ταυτόχρονα οι ανιχνευτές ατμοσφαιρικής ρύπανσης που έχουν τοποθετηθεί έχουν τις ενδείξεις που βλέπετε δίπλα. Επικοινώνησα με την αστυνομία έτσι ώστε να ελεγχθεί η κατάσταση. Όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Προχωράμε μπροστά! Τρόπος να ζούμε, τόπος να δημιουργούμε με σεβασμό στο συμπολίτη μας!

Ευάγγελος Λαμπρόπουλος: Από τις πρώτες προτάσεις μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου ήταν η τοποθέτηση επίγειων σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σε όλη την έκταση του Δήμου Ναυπλιέων, η οποία αφού υιοθετήθηκε και υπογράφτηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης αποτέλεσε θέμα ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου. Κατόπιν, αφού δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς ο κ.Δήμαρχος, ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο αρχικά για να τοποθετηθεί δωρεάν από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σε ερώτηση που ξαναέκανα προ ημερήσιας διάταξης πέρυσι τέτοιο καιρό για την καθυστέρηση της τοποθέτησης, ο κ. Δήμαρχος επικαλέστηκε δικαιολογίες και τελικά είπε ότι κατόπιν μελέτης θα τοποθετηθούν επ´αμοιβή από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έστω και αργά τοποθετήθηκαν την τρέχουσα περίοδο και ξαφνικά ο επί δεκαετία Δήμαρχος Ναυπλίου, αφού είδε τις μετρήσεις αποφάσισε να ενημερώσει την αστυνομία για να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Κάλλιο αργά παρά ποτέ κ.Δήμαρχε … Η υγεία των πολιτών είναι υπέρτατο αγαθό και έχουμε την υποχρέωση να την προστατεύουμε.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα