Αργολίδα Μανώλης Φλωρής: Συνέχισε την κατρακύλα στον ολισθηρό κατήφορο που έχεις επιλέξει να...

Μανώλης Φλωρής: Συνέχισε την κατρακύλα στον ολισθηρό κατήφορο που έχεις επιλέξει να βαδίζεις

0

Παναγιώτη Μέξη,

Χαίρομαι ιδιαίτερα που επιτέλους παραδέχεσαι ότι εσύ ξεκίνησες αυτή τη δημόσια αντιπαράθεση μαζί μου με αφορμή τον απολογισμό του έργου μου, προφανώς γιατί έχεις μείνει στο περιθώριο και στην αφάνεια και αναζητάς λίγη προβολή. Να ξέρεις όμως ότι όταν με προκαλείς θα υποστείς και τις συνέπειες μέχρι τέλους.

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι εγώ ουδέποτε ασχολήθηκα με “παιχνιδίσματα” και “τρίχες”, αντίθετα με εσένα που έκανες “διδακτορική διατριβή” σε αυτά κατά την διάρκεια της αυτοδιοικητικής σου πορείας.

Η διαστρέβλωση και το ψέμα είναι τα βασικά πολιτικά χαρακτηριστικά που σε συνοδεύουν όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα στις τρεις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές να τρως αλλεπάλληλες “πολιτικές σφαλιάρες”, αφού πλέον έχουν καταλάβει οι Δημότες πόσο πολιτικά φθηνός και λίγος είσαι και τι ακριβώς πρεσβεύεις. Διαστρεβλώνεις και παραποιείς την πραγματικότητα, αναφέροντας απλά ότι δεν κατεβαίνει κάποιος για Πρόεδρος Κοινότητας, αλλά κατατάσσεται ανάλογα με τις ψήφους.

Ναι, μόνο που ο πρώτος σε ψήφους εκλέγεται Πρόεδρος.

Έτσι, το 2014 έφαγες “πολιτική φάπα” από τον αείμνηστο Χρήστο Δάγκλη, που ήρθε αυτός πρώτος σε ψήφους και εξελέγην Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, ενώ εσύ τον ακολουθούσες ασθμαίνοντας δεύτερος.

Ανάλογή “πολιτική φάπα” είχες φάει από τον ίδιο άνθρωπο το 2010, και δεν ξεχνάμε βέβαια την πανωλεθρία που υπέστης το 2019 όταν κατέβασες, δικό σου συνδυασμό για την διεκδίκηση της Κοινότητας Ερμιόνης. Έχεις περιέλθει σε τόση μεγάλη απελπισία και παραλογισμό, που για να δικαιολογήσεις τις απανωτές ήττες σου, έφτασες στο σημείο να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον Δημήτρη Καμιζή, έναν καταξιωμένο επιστήμονα – γιατρό με τεράστια προσφορά στον τόπο μας, ο οποίος διετέλεσε επιτυχημένα δυο τετραετίες Δήμαρχος Κρανιδίου και μια τετραετία Δήμαρχος Ερμιονίδας.

Ίδρυσε και ηγήθηκε μιας μεγάλης αυτοδιοικητικής παράταξης που διοίκησε για 12 χρόνια τον τόπο μας, της οποίας ήμουν ιδρυτικό και διαλυτικό μέλος και μάλιστα διετέλεσα για μια περίοδο επικεφαλής της.

Είναι τιμή μου που συνεργάστηκα με τον Δημήτρη Καμιζή, διότι επί της θητείας μας παρείχθη μεγάλο έργο και ριζική αναμόρφωση της περιοχής μας σε πολιτισμό, κοινωνική πολιτική, εθελοντισμό, δομές του Δήμου και άλλα πολλά ακόμα, που για να τα γράψω χρειάζονται τόμοι ολόκληροι. Τον έχω ευχαριστήσει δημόσια για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου με τις αλλεπάλληλες θέσεις ευθύνης που μου εμπιστευόταν και τις οποίες πιστεύω ότι τίμησα στο έπακρο.

Σύνελθε λοιπόν γιατί έχεις ξεφύγει τελείως. Για μια ακόμα φορά διαπιστώνω ότι είτε δεν ξέρεις να διαβάζεις είτε παραποιείς συνειδητά την πραγματικότητα. Εγώ ουδέποτε έγραψα για συνεχόμενη θητεία μου ως Δημοτικός Σύμβουλος.

Έγραψα και μάλιστα δύο φορές, και στο γράφω και τρίτη μπας και το καταλάβεις επιτέλους, ότι από το 1998 μέχρι σήμερα, έχω κριθεί επανειλημμένως από τους συνδημότες μου, καταλαμβάνοντας ανελλιπώς μια θέση στην πρώτη τριάδα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης στην Δημοτική Ενότητα.

Κατέλαβα πολλές φορές την πρώτη και την δεύτερη θέση, έχοντας εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος. Το 2014 κατέλαβα την τρίτη θέση, με 28 ψήφους διαφορά από τον πρώτο υποψήφιο και 14 ψήφους διαφορά από τον δεύτερο και δεν εξελέγην, διότι για ελάχιστές ψήφους η παράταξη δεν εξέλεξε έναν επιπλέον Δημοτικό Σύμβουλο στην Δημοτική Ενότητα. Τώρα που στο έκανα πιο λιανά ελπίζω να το κατανόησες και να μην συνεχίζεις να εκτίθεσαι με ψέματα και άστοχες παρατηρήσεις.

Τελειώνοντας για να το εμπεδώσεις πλήρως: έξι συνεχόμενες φορές από το 1998 μέχρι σήμερα ήμουν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και τις έξι κατέλαβα θέση στην πρώτη τριάδα.

Για μια ακόμα φορά ψεύδεσαι ασύστολα και χωρίς καμιά ντροπή, όταν δημοσιοποιείς μια δήθεν μεταξύ μας συζήτηση σχετικά με δήθεν επιθυμία μου να θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος αφού οι κ.κ. Γεωργόπουλος και Λάμπρου ήταν πολιτικά λίγοι. Και σε ρωτώ έχεις καμία απόδειξη γι’ αυτά τα ψεύδη που με περισσή θρασύτητα δημοσιοποιείς; Έχει πάρει τέτοια κατρακύλα που δεν υπάρχει πάτος για σένα.

Εγώ τέτοια επιθυμία ουδέποτε έχω εκφράσει. Ποτέ και σε κανέναν. Και προκαλώ οποιονδήποτε κάτοικο ή Δημότη της Ερμιονίδας να βγει να πει δημόσια ότι κάποια στιγμή του ζήτησα να με ακολουθήσει ως υποψήφιος ή ως υποστηρικτής, διότι σκοπεύω να θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος. Βέβαια, δεν είναι μεμπτό να επιθυμεί κάποιος να εκλεγεί Δήμαρχος, αλλά στην περίπτωσή μου κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Τώρα, όσον αφορά αυτά τα υπέροχα “καλλιτεχνήματα μοντέρνας τέχνης” που τοποθέτησες στα λιμάνια της Ερμιόνης και του Πορτοχελίου, υπακούοντας πιστά τον προηγούμενο Δήμαρχο και τα “θαυμάζουν” όλοι σήμερα, γνωρίζεις πάρα πολύ καλά ότι δεν ακολουθήθηκε η ορθή διαδικασία για την τοποθέτησή τους.

Οπότε, ήσουν υποχρεωμένος να μην δεχθείς το αίτημα του Δήμου για την παραχώρηση του χώρου, αλλά δεν είχες τα κότσια και το πολιτικό ανάστημα να αρνηθείς το αίτημα του πρώην Δημάρχου. Ήταν η εποχή που τον παρακάλαγες μήπως και σε διατηρήσει στην έμμισθη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας στην οποία διακαώς επιθυμούσες να παραμείνεις και θέλεις να επιστρέψεις σήμερα.

Αλλά τίποτε δεν κατάφερες, γιατί μετά από λίγο καιρό σε καθαίρεσε με συνοπτικές διαδικασίες. Διαστρεβλώνεις την αλήθεια, αναφέροντας ότι εγώ κάνω μαντικές προγνώσεις για την πολιτική σου τύχη.

Δεν έχεις αντιληφθεί, ότι έστω και σαν πολύ λίγο μεγαλύτερος που είμαι από σένα, σου δίνω απλές συμβουλές για το πώς πρέπει να κινηθείς πολιτικά, προκειμένου να επιστρέψεις στην θέση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, η οποία σου έχει γίνει έμμονη ιδέα.

Τώρα, την ύπαρξη του Νίκου Χορταρέα την αγνοώ παντελώς, αλλά από τα συμφραζόμενά σου αντιλαμβάνομαι ότι τον παρακολουθείς και μάλλον είναι ο προσωπικός σου αστρολόγος και μάντης. Το να κάνει ένας αυτοδιοικητικός απολογισμό του έργου του είναι κάτι σύνηθες και έχει την υποχρέωση να το πράττει γιατί έτσι παρουσιάζει το έργο του και λογοδοτεί στους Δημότες που τον εξέλεξαν.

Αυτό έκανα εγώ κατά την πρώτη μου θητεία σαν Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Ε. την τετραετία 2011-2014, αυτό έπραξα και κατά την δεύτερη θητεία μου σαν Πρόεδρος τη διετία 2019-2021, παρουσιάζοντας το έργο μου. Ποτέ όμως δεν ισχυρίστηκα ότι έκανα τα λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας παράδεισο, λύνοντας όλα τα προβλήματα, με το πάτημα ενός μαγικού κουμπιού. Πάντα θα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν και όχι μόνο στα λιμάνια αλλά σε ολόκληρο τον Δήμο.

Θα καίγονται λάμπες, θα σπάνε φωτιστικά, θα χαλάνε οι δρόμοι και θα σκουριάζουν δέστρες ή κάδοι απορριμμάτων. Πάντα προκαλούνται ζημιές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ή από απροσεξίες οδηγών. Όλες αυτές οι απαραίτητες επισκευές και οι συντηρήσεις γίνονται στα λιμάνια του Δήμου μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και το γνωρίζεις πολύ καλά.

Είναι όμως φανερό ότι δεν μπορείς να αντέξεις τον απολογισμό του έργου μου, γιατί είναι πολύ μεγάλος και έρχεται σε πασιφανή αντίθεση με την δική σου απραξία.

Έτσι αντιδράς δημοσιοποιώντας κάποιες αποσπασματικές φωτογραφίες, φωτιστικών χωρίς φούσκες ή χωρίς άγκιστρο ή κάποιο που αποκολλήθηκε λες και τίποτα δεν χαλάει σ’ αυτόν τον τόπο. Επίσης, μειώνεις εσκεμμένα το χρόνο της δικής σου θητείας ως Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Ε..

Ειδικά όμως αυτή η φωτογραφία με τον γκρεμισμένο προβλήτα στο Βόρειο Λιμένα Ερμιόνης σε εκθέτει ανεπανόρθωτα, διότι σε αυτήν την κατάσταση τον παρέλαβα από την προηγούμενη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, στην οποία συμμετείχες και δεν είχες ενδιαφερθεί στο ελάχιστο για την επισκευή του.

Εγώ άμεσα έκανα υποβρύχια επιθεώρηση – αυτοψία με την εταιρεία Rogan και έχω ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την επισκευή του. Γνωρίζεις άραγε τι σημαίνει υποβρύχια επιθεώρηση – αυτοψία σε όλη την έκταση του Βόρειου και Νότιου Λιμένα Ερμιόνης; Που να γνωρίζεις!!! Μήπως έκανες ποτέ;

Σε ενημερώνω ότι είναι υποχρεωτικά η πρώτη ενέργεια που πρέπει να γίνει προκειμένου να ξεκινήσει η επισκευή ενός λιμένα, διότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα υποβρύχιων φθορών, οι οποίες διαπιστώνονται μόνο από την υποβρύχια επιθεώρηση – αυτοψία με δύτες μηχανικούς. Τελειώνοντας, επειδή σου έχω αναλύσει τα πάντα πολύ διεξοδικά και επίσης θεωρώ ότι κανέναν Δημότη δεν απασχολούν οι αυτοδιοικητικές μας διαδρομές, σου λέω ότι δεν σκοπεύω να ασχοληθώ ξανά μαζί σου τουλάχιστον σε επίπεδο επιστολών.

Ελπίζω να μην με αναγκάσεις να ασχοληθώ μαζί σου σε άλλο επίπεδο.

Καλές Γιορτές σε όλους

Εμμανουήλ Φλωρής

Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας

Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version