Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑργολίδαΜετακίνηση του μοναδικού πνευμονολόγου από το Νοσοκομείο Ναυπλίου στην Κόρινθο

Μετακίνηση του μοναδικού πνευμονολόγου από το Νοσοκομείο Ναυπλίου στην Κόρινθο

Το θέμα της μετακίνησης στο Νοσοκομείο Κορίνθου του μοναδικού πνευμονολόγου που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Ναυπλίου έφερε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας. Ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας ζητά να ανακληθεί η εν λόγω απόφαση, καθώς και να μπει επιτέλους φραγμός στις μερολήπτικές αποφάσεις του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που μοναδικό στόχο έχουν να εξυπηρετούν τα αιτήματα των αρεστών διοικητών Νοσοκομείων άλλών νομών.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Υγείας, κο Αθανάσιο Πλεύρη

Θέμα: «Μετακίνηση του μοναδικού πνευμονολόγου από το Νοσοκομείο Ναυπλίου στο Νοσοκομείο Κορίνθου»

Τα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου, καλύπτουν τις υγειονομικές ανάγκες των πολιτών του νομού Αργολίδας. Εφημερεύουν εκ περιτροπής και ταυτόχρονα εξυπηρετούν και ασθενείς των όμορων περιοχών που ανήκουν στους νομούς Αρκαδίας, Κορινθίας και Πειραιά λόγω συντομότερης πρόσβασης.

Τα δύο νοσοκομεία λειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές και κατά την διάρκεια της πανδημίας και πέρα από τα όρια τους, με το προσωπικό να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την προάσπιση της υγείας των συμπολιτών μας.

Τα κενά σε ιατρικό προσωπικό είναι πολλά και κυρίως σε ειδικότητες πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και άλλων ειδικοτήτων που είναι απαραίτητες για την υγεία των πολιτών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν κατάφερε στα δύο χρόνια που η χώρα και οι πολίτες υποφέρουν από την πανδημία να κάνει το αυτονόητο: να στελεχώσει τα νοσοκομεία μας με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό. Αντίθετα ακολούθησε την πολιτική των μπαλωμάτων και του ράβε – ξήλωνε κατά το δοκούν, με συνεχείς και αλλεπάλληλες μετακινήσεις ιατρών μεταξύ νοσοκομείων, εκθέτοντας σε κίνδυνο τόσο τους ιατρούς όσο και τους ασθενείς.

Ο Διοικητής της 6ης Υ.Π.Ε., από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα, παίρνει μεροληπτικές αποφάσεις με γνώμονα την εξυπηρέτηση αρεστών διοικητών νοσοκομείων. Στα πλαίσια αυτά μετακινεί τον μοναδικό πνευμονολόγο που υπηρετεί στο νοσοκομείο Ναυπλίου στο νοσοκομείο Κορίνθου για την πραγματοποίηση εφημεριών εκεί.

Από την αρχή της πανδημίας ο Διοικητής 6ης ΥΠΕ έχει μετακινήσει μεγάλο αριθμό επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού από το νοσοκομείο Ναυπλίου στο νοσοκομείο της Τρίπολης. Το ίδιο έχει συμβεί και με προσωπικό Κέντρων Υγείας άλλων νομών που μετακινήθηκαν προς την έδρα της 6ης ΥΠΕ.

Η συγκεκριμένη πρακτική πρέπει επιτέλους να σταματήσει γιατί δημιουργεί μεγάλα λειτουργικά προβλήματα στα νοσοκομεία τα οποία δυσκολεύονται να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες των νομών τους.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Θα αναστείλετε την μετακίνηση του μοναδικού πνευμονολόγου του νοσοκομείου Ναυπλίου προς το νοσοκομείο της Κορίνθου;
  2. Θα βάλετε επιτέλους φραγμό στις αποφάσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ που συνεχίζει να ικανοποιεί τα αιτήματα των αρεστών διοικητών νοσοκομείων άλλων νομών;

Ακολουθήστε την “Ενημέρωση Πελοποννήσου” στο GOOGLE NEWS

– Στη σελίδα του Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα