Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
ΚορινθίαΝ. Σταυρέλης: Πάνε περίπατο οι υποσχέσεις του Δημάρχου προεκλογικά για καθαρούς ανοικτούς...

Ν. Σταυρέλης: Πάνε περίπατο οι υποσχέσεις του Δημάρχου προεκλογικά για καθαρούς ανοικτούς διαγωνισμούς στις προμήθειες

ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΒΑ 1.723.000 €

Στη τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προεγκρίθηκαν οι όροι του διαγωνισμού προμήθειας τροφίμων για τους απόρους (πρόγραμμα ΤΕΒΑ) ύψους 1.723.000 €.

Ζήτησα ο διαγωνισμός να έχει πέντε (5) τμηματικούς προϋπολογισμούς [ 1) Νωπά κρέατα, 2) Οπωρολαχανικά, 3) Γαλακτοκομικά, 4) Ελαιόλαδα, 5) Είδη Παντοπωλείου και Βασικής Υλικής Συνδρομής ] για να μπορούν να λάβουν μέρος τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους κλάδους, οι οποίες είναι αρκετές.

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν αρνητική.

Ζήτησα να απαλειφθούν οι απαγορευτικοί όροι συμμετοχής που αφορούν το τζίρο των επιχειρήσεων οι οποίοι αναφέρονται στα εξής:

Α. Να διαθέτουν τα τελευταία 3 έτη 2018, 2019, 2020 Μέσο Κύκλο Εργασιών ίσο ή μεγαλύτερο του 100% του προϋπολογισμού (δηλαδή πάνω από 1.723.000 € κάθε χρόνο) επί ποινή αποκλεισμού. Γνωρίζετε πολλές τέτοιες επιχειρήσεις;

Β. Να διαθέτει ελάχιστο μέσο ΕΙΔΙΚΟ κύκλο εργασιών ίσο ή μεγαλύτερο του 50% του προϋπολογισμού (δηλαδή πάνω από 860.000 € κάθε χρόνο). Γνωρίζετε πολλές τέτοιες επιχειρήσεις;

Γ. Την τελευταία τριετία (2018-20) να έχουν 2 τουλάχιστον συμβάσεις προμηθειών αξίας τουλάχιστον 20% του προϋπολογισμού (πάνω από 344.000 €) και μάλιστα να περιλαμβάνουν: α) Η κάθε μία εξ αυτών την προμήθεια ίδιων ή συναφών ειδών τουλάχιστον κατά 50% αυτών που αναφέρονται στην μελέτη, β) Η κάθε μία εξ αυτών την προμήθεια δύο ειδών νωπών κρεάτων, δύο ειδών νωπών τυροκομικών, δύο ειδών οπωροπωλείου και γ) Η μία εξ αυτών να περιλαμβάνει δύο είδη ΒΥΣ.

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν αρνητική.

► Τέλος σαν κερασάκι στην τούρτα έχει τεθεί ο καταχρηστικός όρος (2.2.6.7) οι συμμετέχοντες να διαθέτουν τουλάχιστον έξι (6) φορτηγά για την μεταφορά και παράδοση των τροφίμων και τουλάχιστον δύο (2) φορτηγά για την μεταφορά των προϊόντων ΒΥΣ. Ξέρετε πολλές τέτοιες επιχειρήσεις;

Η απάντηση του Δημάρχου και εδώ αρνητική.

Εάν αυτοί οι απαγορευτικοί όροι συμμετοχής δεν είναι φωτογραφικοί τότε τι είναι; Και φυσικά δε συζητάμε για υγιή ανταγωνισμό των επιχειρήσεων προς το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα