ΚορινθίαΣχίνος: Το "επιτελικό κράτος" φαντάζει ως το πιο σύντομο ανέκδοτο για την...

Σχίνος: Το “επιτελικό κράτος” φαντάζει ως το πιο σύντομο ανέκδοτο για την τοπική κοινωνία

Ακολουθεί δήλωση κατόπιν της επίσκεψης του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιού, στον Σχίνο και την ευρύτερη περιοχή για την ανάγκη άμεσης παρέμβασης με αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, αποζημίωσης των πληγέντων κατοίκων και επαγγελματιών και ενός σχεδίου με την επίβλεψη των υπηρεσιών για την προστασία και την φυσική αναγέννηση του περιβάλλοντος και της περιοχής συνολικά.

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΥ

Στην τέταρτη κατά σειρά επίσκεψή μας στον Σχίνο και την Κοινότητα Πισίων το περασμένο Σάββατο, συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και εκπροσώπους Συλλόγων της περιοχής προκειμένου να ενημερώσουμε για τις παρεμβάσεις μας στη Βουλή στα ζητήματα που είχαν οι ίδιοι θέσει αλλά και να δούμε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί μετά τις πρόσφατη νεροποντή που προκάλεσε πολλά προβληματα στο οδικό δίκτυο, την ύδρευση και τις υποδομές.

Αυτό που προκύπτει είναι έξι μήνες αδράνειας μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια. Το “επιτελικό κράτος” της κυβέρνησης φαντάζει ως το πιο σύντομο ανέκδοτο για την τοπική κοινωνία.

Επιμένουμε και ζητάμε να ξεκινήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στο Σχίνο και την ευρύτερη περιοχή με βάση τη μελέτη της Διεύθυνσης Δασών Κορινθίας που εκπονήθηκε ταχύτατα, γιατί η κατάσταση είναι τραγική και επικίνδυνη. Ζητάμε επίσης να προχωρήσουν οι αναγκαίες ενισχύσεις και ελαφρύνσεις στους πληγέντες επαγγελματίες και κατοίκους που είχε εξαγγείλει οι κυβέρνηση εμπαίζοντας τους δικαιούχους.

Οι παρεμβάσεις μας στη Βουλή και εκτός, θα συνεχιστούν στοχευμένα και με ένταση σε αυτή την κατεύθυνση, για την υπεράσπιση των ανθρώπων της περιοχής, των τυποδομών και φυσικά του περιβάλλοντος που έχει υποστεί τεράστια ζημιά από τις πρόσφατες πυρκαγιές που κατέστρεψαν περί τα 70.000 στρέμματα δάσους.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα