ΑργολίδαΔεύτερη διαδικτυακή συνάντηση του Συμποσίου «INTER dialogues for prison education. Do ut...

Δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση του Συμποσίου «INTER dialogues for prison education. Do ut des»

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση – MA in Drama and Performing Arts in Education and Lifelong Learning», της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με την Ομότιμη Καθηγήτρια κ. Άλκηστις Κοντογιάννη, διοργανώνει τη δεύτερη κατά σειρά διαδικτυακή συνάντηση του Συμποσίου «INTER dialogues for prison education. Do ut des», που αφορά την εκπαίδευση στις φυλακές.

Το Συμπόσιο δομείται σε 6 + 1 διαδικτυακές συναντήσεις με τη δεύτερη να υλοποιείται τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 18:00΄.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της β΄συνεδρίας έχει αναλάβει η κυρία Σοφία Γιοβάνογλου, Σύμβουλος Α’ Κοινωνικών Επιστημών του ΙΕΠ και τη συζήτηση θα συντονίζει ο Αναπληρωτής Καθηγητής κύριος Κώστας Μάγος. Θα ακουστούν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σχετικά με την εκπαίδευση στις φυλακές. Την έναρξη θα κάνει η κ. Άλκηστις Κοντογιάννη με την παρουσίαση του πρώτου εισηγητή κου Jose Aguiar από τις φυλακές Pentonville του Λονδίνου, ο οποίος δεν μπόρεσε να μιλήσει στην πρώτη συνάντηση, όπως είχε ορισθεί. Ακολούθως, παίρνει το λόγο η κυρία Σοφία Γιοβάνογλου, Σύμβουλος. Α’ Κοινωνικών Επιστημών του ΙΕΠ, η οποία και συντονίζει την ομάδα, ακολουθεί η κυρία Άννα Αριστοτέλους, Διευθύντρια των Φυλακών της Κύπρου, ο κύριος Στρατής Πανούριος, Σκηνοθέτης, ο κύριος Μιχάλης Τραΐτσης, Σκηνοθέτης και Θεατρικός Παιδαγωγός στην Ιταλία, ο κύριος Κώστας Μάγος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η κυρία Μάγδα Βίτσου, ΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η κυρία Άννα Δημητρίου, υποδιευθύντρια των Φυλακών της Κύπρου και η Ομότιμη Καθηγήτρια κυρία Άλκηστις Κοντογιάννη.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν το Συμπόσιο, μέσω της σελίδας του Συμποσίου στο Facebook, στην οποίο θα πραγματοποιείται προβολή σε ζωντανή σύνδεση και θα μπορείτε να υποβάλλετε τα ερωτήματά σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Μπορείτε, επίσης, να αναζητήσετε τη σελίδα του Συμποσίου στο facebook και να περιηγηθείτε στις ενημερώσεις του: «Συμπόσιο, η εκπαίδευση στις φυλακές. INTER – dialogues».

Θα δοθεί και Βεβαίωση παρακολούθησης. Όσοι επιθυμούν να την παραλάβουν, δίνεται η δυνατότητα να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική φόρμα αίτησης κατά την έναρξη της Συνεδρίας και άλλη μία κατά τη λήξη της Συνεδρίας. Οι ηλεκτρονικές φόρμες αίτησης θα αναρτηθούν ακριβώς από κάτω, στα σχόλια της σελίδας του Συμποσίου, στο Facebook. Για να χορηγηθεί η Βεβαίωση θα πρέπει να συμπληρώσετε και τις δύο αιτήσεις. Η Βεβαίωση παρακολούθησης θα σταλεί εντός ολίγων ημερών στο email που θα δηλωθεί στην ηλεκτρονική φόρμα αίτησης.

«Η εκπαίδευση και το θέατρο στη φυλακή μπορεί να είναι ένας ισχυρός τόπος.. για να ανακαλύψουμε ξανά το παρόν και να φανταστούμε ένα νέο μέλλον»

(Thompson,1998: 18)

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα