ΠεριφέρειαΕπιστολή Μαρινάκου στους Δημάρχους Πελοποννήσου για το χάος της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Επιστολή Μαρινάκου στους Δημάρχους Πελοποννήσου για το χάος της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Επιτέλους κοι Δήμαρχοι ας μπει ένα μέτρο και κάποιοι κανόνες στο χάος της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Αξ/με κε Δήμαρχε

όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο δημοσίευμα της Καθημερινής (https://www.kathimerini.gr/world/561635266/sfiggei-o-kloios-gyro-apo-tin-airbnb/), σε όλη την Ευρώπη λαμβάνονται μέτρα και θεσπίζονται, κυρίως σε επίπεδο Δήμων, αυστηροί κανόνες για τη λειτουργία της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Σε όλες πλην της χώρας μας, που όχι μόνο τα συγκεκριμένα καταλύματα συνεχίζουν να λειτουργούν εν μέσω πανδημίας κανονικά, χωρίς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, αλλά έχουμε ένα προδήλως ανεπαρκές νομοθετικό πλαίσιο, που γίνεται μάλιστα εύκολα αντικείμενο κατάχρησης, καλύπτοντας τη λειτουργία παράνομων τουριστικών καταλυμάτων!

Και όσο η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη το δημόσιο, οι δήμοι και τα ασφαλιστικά ταμεία συνεχίζουν να χάνουν έσοδα, τα οποία προσπαθούν να καλύψουν, ως συνήθως, από την αύξηση των επιβαρύνσεων των νόμιμων επιχειρήσεων. Και συνεχίζουμε να διαβάζουμε δημοσιεύματα για πληρότητες και αφίξεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ξενοδοχειακή πραγματικότητα. Και συνεχίζουμε να μιλάμε για φαινόμενα υπερτουρισμού, προσποιούμενοι πως δεν καταλαβαίνουμε που αυτά οφείλονται.

Σας καλούμε να κάνετε ότι πράττουν και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Να βάλετε μια τάξη στο ΧΑΟΣ που επικρατεί. Να προστατέψετε το τουριστικό μας προϊόν και τις τουριστικές επιχειρήσεις, που προσφέρουν τα μέγιστα στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες

Για τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου

Κων/νος Μαρινάκος

Πρόεδρος Δ.Σ.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα