ΑργολίδαΚΙΝΑΛ: Δήλωση Πουλά για την αλλαγή του τομέα ευθύνης του

ΚΙΝΑΛ: Δήλωση Πουλά για την αλλαγή του τομέα ευθύνης του

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ.Νίκος Ανδρουλάκης μου ανέθεσε χθες την πολιτική ευθύνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επί μία διετία στον Τομέα Υγείας, δώσαμε μάχες κατά της ιδιωτικοποίησης των δομών της δημόσιας υγείας, κάναμε καίριες προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τοποθετηθήκαμε ως παράταξη με σαφήνεια και απερίφραστα υπέρ ενός ισχυρού και δυναμικά εξελισσόμενου δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να δώσω νέους αγώνες αυτή τη φορά για την στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα, που ανέκαθεν αποτελούσαν ζωντανό και δραστήριο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και τώρα του Κινήματος Αλλαγής.

Για μία ακόμα φορά θα διεκδικήσουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις για τον αγροτικό τομέα, τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που διακρίνεται για την ποιότητα της και για την προστασία του αγροτικού κλάδου απέναντι στους μεσάζοντες, στις δυσκολίες χρηματοδότησης, λήψης ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και τραπεζικού δανεισμού, στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και στις κυβερνητικές επιλογές που ευνοούν μονίμως τους λίγους και τους ισχυρούς.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο παραδοσιακός πολιτικός σύμμαχος του πρωτογενούς τομέα και του αγροτικού εισοδήματος είναι το Κίνημα Αλλαγής, που με υλοποιήσιμες προτάσεις, ξεκάθαρες θέσεις και την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής εμπειρίας στη διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ μπορεί να διατυπώσει κοινωνικά δίκαιες και στοχευμένες λύσεις απέναντι σε ένα δυσοίωνο περιβάλλον ακρίβειας, πληθωρισμού και υψηλού παραγωγικού κόστους. Στόχος μας είναι η από άκρο σε άκρο αγροτική αναγέννηση της Χώρας, η αύξηση του ΑΕΠ και των θέσεων απασχόλησης στις αγροτικές περιοχές, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του αγροτικού κόσμου καθώς και η σταθερή βελτίωση της παραγωγής και του επιπέδου ζωής στην ελληνική περιφέρεια.

Μπροστά λοιπόν, στη μεγάλη αυτή πρόκληση δίνω την προσωπική μου διαβεβαίωση ότι ήρθε η ώρα να προωθηθούν στρατηγικές έμπρακτης στήριξης του πρωτογενούς τομέα και να διατυπωθεί σκληρή κοινοβουλευτική κριτική ώστε να πειστούν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς της Χώρας ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι το μοναδικό κόμμα που τους τοποθετεί έμπρακτα στο επίκεντρο της πολιτικής και δεν υποτιμά τη νοημοσύνη τους με υποσχέσεις και κούφια λόγια.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα