ΑργολίδαΠρόταση Μπαρού για συνολική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Ναυπλίου

Πρόταση Μπαρού για συνολική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Ναυπλίου

Εν όψει της συζητούμενης ανάπλασης του πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου χώρου όπου ευρίσκονται και τα αγάλματα των συμβόλων της Ανεξαρτησίας της Δικαστικής λειτουργίας, που έδρασαν στην Ιστορική μας Πόλη (Τερτσέτης – Πολυζωίδης) και αρνήθηκαν να προσυπογράψουν την διατεταγμένη θανατική καταδίκη των μεγάλων Ηρώων της φυλής (Κολοκοτρώνη – Πλαπούτα), πρέπει να υπενθυμίσω σε όλους σας και κυρίως στους αμνήμονες ότι η πλατεία αυτή των δικαστών με την συνεχόμενη πλατεία Καποδιστρίου όπου ευρίσκεται και ο Ανδριάντας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας που ω της συμπτώσεως θανατώθηκε και αυτός από Ελληνικά χέρια, ευρίσκονται σε μιαν αδιάσπαστη Ιστορική, Αρχιτεκτονική, Αισθητική και βεβαίως καλλιτεχνική και τουριστική συνέχεια.

Αποτελούν δηλαδή ενιαίον όλον, τον άλλο πόλο δηλαδή της Ιστορικότητας και προσέλκυσης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Και όχι μόνον αυτό, αλλά και το βλέμμα επίσης του κάθε επισκέπτη και κατοίκου της Ιστορικής μας πόλης βλέπει του δύο χώρους ως συνέχεια ο ένας του άλλου στην καθημερινότητά του. Επομένως κρίνω περιττό να σας τονίσω τον ενιαίο χαρακτήρα του και στα κατασκευαστικά και Αρχιτεκτονικά τους δεδομένα.

Δεν μπορεί να αναπλασθεί ο ένας χώρος ερήμην του άλλου. Κάθε μελετητής της όποιας παρέμβασης θελήσει να κάνει, λαμβάνει αυτό το ΕΝΙΑΙΟΝ ΟΛΟΝ ως δεδομένο και επ΄αυτού δημιουργεί σεβόμενος τα Αρχιτεκτονικά, Ιστορικά και αισθητικά του στοιχεία στην νέα αναπλασμένη εικόνα, ώστε η περιοχή να αναβαθμισθεί περαιτέρω και να γίνει χώρος θαυμασμού και περιήγησης για Έλληνες και ξένους.

Επομένως η όποια απόφαση παρθεί στο μέλλον από πλευράς Δημοτικής Αρχής, πρέπει να ληφθεί με γνώμονα αυτό το αδιάσπαστο, ενιαίο, ιστορικό και Αρχιτεκτονικό επίτευγμα των προγόνων μας.

Δεν μπορεί να υπάρξει άλλωστε μελέτη ανάπλασης του επί μέρους αλλά του καθ΄όλον.

Εξυπακούεται ότι για την κρίσιμη αυτή παρέμβαση θα πρέπει να κηρυχθεί Δημόσιος Διεθνής Διαγωνισμός λόγω της σπουδαιότητας και της Ιστορικότητας του έργου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

&

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΥΠΛΙΑΣ

ΡΑΦΑΗΛ ΜΠΑΡΟΥ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα