ΑργολίδαΦ. Δαμούλος: Σε δεινή κατάσταση ο αγροτικός κόσμος στην Αργολίδα

Φ. Δαμούλος: Σε δεινή κατάσταση ο αγροτικός κόσμος στην Αργολίδα

Μετά τον χθεσινό καταστροφικό παγετό που έπληξε τον νομό μας, με την θερμοκρασία να κατεβαίνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα κάτω των -7ο C, οι αγρότες της Αργολίδας οδηγούνται σε πλήρη οικονομική καταστροφή. Δυστυχώς ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται στο μέσον ενός συμπλέγματος αρνητικών γεγονότων, όπως οι ακραίες καιρικές συνθήκες, το υψηλό κόστος παραγωγής λόγω ακρίβειας και ανατιμήσεων και ενός απαράδεκτου συστήματος ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα η αγροτική οικονομία να οδηγείται σε μαρασμό, με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία του νομού μας αλλά και της χώρας γενικότερα.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αντιδράσει και να προβεί σε λήψη μέτρων ώστε να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Άμεσα πρέπει:

  • να προβεί σε αποζημίωση του εισοδήματος των παραγωγών. Πρέπει με γρήγορους ρυθμούς να γίνουν οι εκτιμήσεις και προτείνουμε ως τρόπο αποζημίωσης τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και στοχευμένων επιτόπιων ελέγχων.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπούμε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να σπαταλήσουμε χρόνο και χρήμα.

  • να κινηθεί άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης της όποιας βλάβης έχουν υποστεί οι αγρότες από τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος κατά την διάρκεια της νύχτας, όπου είχε ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή των καλλιεργειών τους.

Όλοι μαζί Συνεταιρισμοί, Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμοι και Επιμελητήριο, θα πρέπει να κινητοποιηθούμε, ώστε γρήγορα να λυθεί το πρόβλημα και οι αγρότες να πάρουν τις διαβεβαιώσεις που χρειάζονται.

Διότι χωρίς πρωτογενή τομέα η Αργολίδα οδηγείται πλέον σε μαρασμό.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα