Home Περιφέρεια Αναμένονται χιονοπτώσεις σε Άργος – Ναύπλιο και Ερμιονίδα

Αναμένονται χιονοπτώσεις σε Άργος – Ναύπλιο και Ερμιονίδα

0

Ξεκίνησε σταδιακά η επέλαση της πολικής εισβολή από τη βόρεια Ελλάδα και μέσα στη διάρκεια της Παρασκευής θα γίνεται ολοένα και περισσότερο αισθητή η αλλαγή του καιρού από βορρά προς νότο.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν από το ύψος της νότιας Θεσσαλίας και νοτιότερα και θα εστιαστούν κυρίως τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες στην κεντρική – ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, στη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο με χιονοπτώσεις έως και σε χαμηλά υψόμετρα ενώ βροχές με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες , την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα .

Συγκεκριμένα και από τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν ασθενείς έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής – ανατολικής Στερεάς Ελλάδας με αυξημένη πιθανότητα τα χιόνια να φτάσουν έως και τα πεδινά τμήματα στα 100-150μ. υψόμετρο κατά προσέγγιση προς το μεσημέρι.  Χιόνια θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής / βόρειας Εύβοιας με τα υψόμετρα χιονόπτωσης να χαμηλώνουν ακόμη περισσότερο τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες. Βροχή ή χιονόνερο θα σημειωθεί στα νότια παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά / ημιορεινά της νότιας Εύβοιας.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά / ημιορεινά τμήματα της βόρειας – βορειοανατολικής και ανατολικής Πελοποννήσου με τα υψόμετρα χιονόπτωσης να χαμηλώνουν τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες έως και τα 200-300μ. υψόμετρο.

Υποτροπή θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το βράδυ του Σαββάτου και από το βόρειο Αιγαίο με νεφώσεις που θα δώσουν χιονοπτώσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο , τη νότια Χαλκιδική και προς το ξημέρωμα της Κυριακής σε Σποράδες – Εύβοια και βόρεια Αττική.

Το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα οπότε είναι πιθανό να χιονίσει σε Άργος, Ναύπλιο και Ερμιονίδα.

Με πληροφορίες από το METEOCLUB.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version