Home Περιφέρεια Στον κάμπο της Αργολίδας ο Πέτρος Τατούλης

Στον κάμπο της Αργολίδας ο Πέτρος Τατούλης

0

Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές του κάμπου της Αργολίδας πραγματοποίησε ο τ.Περιφερειάρχης και επικεφάλης της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αντώνη Λυμπέρη και Ντίνα Νικολάκου.

Ο κ.Τατούλης συναντήθηκε με παραγωγούς εσπεριδοειδών, συνεταιριστές και τυποποιητές στην ευρύτερη περιοχή του Άργους, όπου του εξέφρασαν την απόγνωση τους για τη νέα καταστροφή που πλήττει το εισόδημα τους.

Η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στις εξαγγελθείσες αποζημιώσεις από προηγούμενες ζημιές σε συνδυασμό με τις καταστροφικές επιπτώσεις του πρόσφατου παγετού, οδηγεί το σύνολο της παραγωγικής αλυσίδας των εσπεριδοειδών σε απόλυτη κατάρρευση. Η απαίτηση όλων είναι η άμεση αποζημίωση των πληγέντων χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση.

Ο κ.Τατούλης τους ενημέρωσε ότι ήδη έχει γίνει παρέμβαση του, για τη συζήτηση του θέματος και λήψη απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 31 Ιανουάριου 2022, επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά την πάγια πολιτική του άποψη για άμεση τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ που θα έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων.

Μετά το πέρα της περιοδείας ο κ.Τατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο κ.Νίκας έχει εγκαταλείψει πλήρως τους αγρότες μας επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή αδιαφορία για θεσμικό παράγοντα της Αυτοδιοίκησης. Οι επιπτώσεις του πρόσφατου παγετού κυρίως στους παραγώγους και εμπόρους εσπεριδοειδών σε Αργολίδα και Λακωνία τους οδηγεί σε οικονομική καταστροφή.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οφείλει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τη μείωση του κόστους παραγωγής, ιδιαίτερα μετά την εκτόξευση των τιμολογίων της ΔΕΗ και τις μεγάλες αυξήσεις των λιπασμάτων και παράλληλα να μεριμνήσει για ειδικό καθεστώς ρυθμίσεων οφειλών των πληγέντων αγροτών.

Δεσμεύομαι πως εγώ προσωπικά και όλα τα μέλη της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» θα εξαντλήσουμε τις θεσμικές μας αρμοδιότητες για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών μας.»

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version