ΑργολίδαCine Nafplio: Σμύρνη μου αγαπημένη - The Matrix Resurrections

Cine Nafplio: Σμύρνη μου αγαπημένη – The Matrix Resurrections

Σμύρνη μου αγαπημένη

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 2Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
Από Πέμπτη 6/1 έως και Τετάρτη 12/1
προβολή: 6:30 το απόγευμα

Η ταινία «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ» είναι μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας. Είναι βασισμένη στο επιτυχημένο ομώνυμο θεατρικό έργο της ΜΙΜΗΣ ΝΤΕΝΙΣΗ, τιμώντας τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.

ΣΥΝΟΨΗ
H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης
Ηθοποιοί: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Ντίνα Μιχαηλίδου, Χρήστος Στέργιογλου, Νέδη Αντωνιάδου, Daphne Alexander, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση, Γιάννης Εγγλέζος, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Nathan Thomas, Fotina Papatheodorou, Γιάννης Βογιατζής

The Matrix Resurrections
Από Πέμπτη 6/1 έως και Τετάρτη 12/1
προβολή: 9:30 το βράδυ

Διάρκεια: 148′ λεπτά

Η μοναδική στο καλλιτεχνικό της όραμα δημιουργός Λάνα Γουατσόφσκι επιστρέφει με το The Matrix Resurrections, το πολυαναμενόμενο επόμενο κεφάλαιο της πρωτοποριακής κινηματογραφικής σειράς-ορόσημο, που καθιέρωσε ένα δικό της κινηματογραφικό υποείδος.

Η νέα ταινία ενώνει και πάλι τον Κιάνου Ριβς με την Κάρι-Αν Μος στους εμβληματικούς ρόλους του Νίο και της Τρίνιτι. Εκτός από τις επικές σκηνές μάχης, τη θρυλική ατμόσφαιρα και όλες τις προδιαγραφές να γίνει κλασική, η ταινία τιμά τη διαχρονική ιστορία αγάπης ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές, οι οποίοι πλαισιώνονται από τους Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Γιαχία Αμπντούλ-Ματίν και Τζέσικα Χένγουικ.

ΣΥΝΟΨΗ
Επιστροφή σε έναν κόσμο με δύο πραγματικότητες. Η μία είναι η καθημερινότητα. Η άλλη κρύβεται πίσω της. Για να ανακαλύψει αν η δική του πραγματικότητα υφίσταται ή είναι ένα νοητικό κατασκεύασμα, για να γνωρίσει τον πραγματικό του εαυτό, ο κύριος Άντερσον (Κιανού Ριβς) πρέπει να ακολουθήσει ξανά τον λευκό λαγό. Και αν ο Τόμας ή ο Νίο έχει μάθει κάτι καλά, είναι ότι αυτή η επιλογή, ακόμα κι αν είναι ψευδαίσθηση, είναι ο μόνος τρόπος για να βγει ή να μπει στο Matrix. Φυσικά, ο Νίο ξέρει ήδη τι πρέπει να κάνει. Αυτό που δεν ξέρει ακόμα είναι ότι το Matrix έχει ισχυροποιηθεί και έχει γίνει πιο επικίνδυνο από ποτέ. Όλα αυτά του θυμίζουν κάτι. Déjà vu!

Συμπρωταγωνιστούν: Yahya Abdul-Mateen II (the “Aquaman” franchise) Jessica Henwick (TV’s “Iron Fist,” “Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”), Jonathan Groff (“Hamilton,” TV’s “Mindhunter”), Neil Patrick Harris (“Gone Girl”), Priyanka Chopra Jonas (TV’s “Quantico,”), Christina Ricci (TV’s “Escaping the Madhouse: The Nellie Bly Story,” “The Lizzie Borden Chronicles”), Telma Hopkins (TV’s “Dead to Me,”), Eréndira Ibarra (series “Sense8,” “Ingobernable”), Toby Onwumere (TV’s “Empire”), Max Riemelt (series “Sense8”), Brian J. Smith (series “Sense8,” “Treadstone”), και η Jada Pinkett Smith (“Angel Has Fallen,” TV’s “Gotham”).

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα