ΕλλάδαΑνδρέας Πουλάς: «Για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους είστε η κυβέρνηση της...

Ανδρέας Πουλάς: «Για τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους είστε η κυβέρνηση της ακρίβειας»

Σημεία ομιλίας του βουλευτή Ν. Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά στην Επίκαιρη Επερώτηση για την Ακρίβεια

  • Μετά από 2 χρόνια πανδημίας με πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις στον υγειονομικό τομέα οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι και με μία ισχυρή πανδημία ακρίβειας και υψηλού κόστους διαβίωσης.
  • Η κυβέρνηση απέναντι σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και δεν προβαίνει σε καμία ουσιαστική παρέμβαση για την ενίσχυση των νοικοκυριών και των μεσαίων επιχειρήσεων και την ελάφρυνσή τους από τα οικονομικά βάρη.
  • Οι μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος και του πετρελαίου, των λιπασμάτων και των αγροτικών εφοδίων «καίνε» κυριολεκτικά τον αγροτικό κόσμο που αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις.
  • Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες σε πολλές περιπτώσεις έχει πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα να αδυνατούν να αποπληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς και να κινδυνεύουν με διακοπές από τη ΔΕΗ.
  • Ενδεικτικά σας αναφέρω τους παραγωγούς της Αργολίδας για τους οποίους το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί πολύ βασικό πάγιο έξοδο γιατί συνδέεται όχι μόνο με την άρδευση αλλά και με την αντιπαγετική προστασία. Ενώ καλούνται να είναι συνεπείς και να πληρώνουν υπέρογκους λογαριασμούς στη ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας ΕΛΠΙΔΑ έμειναν ακάλυπτοι με τις διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν και δεν τους επέτρεψαν να χρησιμοποιήσουν την αντιπαγετική προστασία.
  • Ο αγροτικός κόσμος της χώρας απαιτεί από την κυβέρνηση σας συγκεκριμένες πράξεις. Απαιτεί ελάφρυνση του κόστους παραγωγής και πολιτικές στήριξης του εισοδήματός του. Δυστυχώς όμως η πολιτική σας μέχρι σήμερα και στον αγροτικό τομέα αποδεικνύεται άτολμη, πρόχειρη και αποσπασματική.
  • Εμείς ως Παράταξη έχουμε ισχυρούς διαχρονικούς δεσμούς με τους αγρότες. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα τους για τη βελτίωση της ζωής τους και τη διασφάλιση του μέλλοντος και της προοπτικής τους.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα