ΑργολίδαΑνδρέας Πουλάς: Οι αγρότες της Αργολίδας είναι σε απόγνωση

Ανδρέας Πουλάς: Οι αγρότες της Αργολίδας είναι σε απόγνωση

Συγκεκριμένες απαντήσεις αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις των ζημιών από τον παγετό της 26ης Ιανουαρίου στο Νομό Αργολίδας, καθώς και αν θα γίνουν ανά ζώνη ή εξατομικευμένα ζήτησε ο Ανδρέας Πουλάς από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή της σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας.

Ο κ. Πουλάς στην τοποθέτησή του περιέγραψε το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν στα εσπεριδοειδή αλλά και στα κηπευτικά στον Αργολικό κάμπο, καθώς και τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες της Αργολίδας και ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση έναρξη των εκτιμήσεων των ζημιών προκειμένου οι αγρότες να λάβουν έγκαιρα τις αποζημιώσεις τους.

Ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η παραγωγή εσπεριδοειδών και κηπευτικών αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας και στηρίζει οικονομικά χιλιάδες οικογένειες στην Αργολίδα και αυτήν την στιγμή αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ολοκληρωτικής οικονομικής καταστροφής και της εξαθλίωσης».

Επιπλέον, ο κ. Πουλάς ρώτησε τον Υπουργό εάν ο ΕΛΓΑ προσέλαβε το απαραίτητο προσωπικό που θα χρειαστεί για την διενέργεια των εκτιμήσεων υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι διαδικασίες των προσλήψεων να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό για να προχωρήσουν τάχιστα οι εκτιμήσεις.

Κλείνοντας ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στο τσουνάμι της ακρίβειας που σε συνδυασμό με τις ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχει εξανεμίσει το αγροτικό εισόδημα και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα που θα ενισχύσουν και θα βοηθήσουν πραγματικά τους αγρότες και την αγροτική παραγωγή.

Ο Υπουργός από την πλευρά του δήλωσε ότι οι εκτιμήσεις των ζημιών στην Αργολίδα θα είναι εξατομικευμένες και ότι αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι αρχές Απριλίου, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πληρωμής των αποζημιώσεων αφήνοντας για άλλη μία φορά τους αγρότες στην αβεβαιότητα.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα