ΕλλάδαΑνδρέας Πουλάς: Παράταση – Ανανέωση Σύμβασης πωλητών εκμαγείων ΟΔΑΠ

Ανδρέας Πουλάς: Παράταση – Ανανέωση Σύμβασης πωλητών εκμαγείων ΟΔΑΠ

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, την επιστολή των συμβασιούχων πωλητών εκμαγείων του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) που απασχολούνται στα πωλητήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων με την οποία ζητούν την παράταση – ανανέωση της σύμβασής τους πέρα από τους 8 μήνες..

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Σ. Μενδώνη

Θέμα: «Παράταση – Ανανέωση Σύμβασης πωλητών εκμαγείων ΟΔΑΠ»

Κυρία Υπουργέ,

Σας καταθέτω επιστολή των συμβασιούχων πωλητών εκμαγείων του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) που απασχολούνται στα πωλητήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων με την οποία ζητούν την παράταση – ανανέωση της σύμβασής τους πέρα από τους 8 μήνες.

Σύμφωνα με την επιστολή η σύμβασή τους λήγει στο τέλος Μαρτίου 2022, μία χρονική στιγμή που η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε άνοδο με αποκορύφωμα τους καλοκαιρινούς μήνες, περίοδος κατά την οποία οι ανάγκες θα είναι αυξημένες και το έμπειρο προσωπικό θεωρείται απαραίτητο για την ορθή και αποδοτική λειτουργία των πωλητηρίων.

Επίσης στην επιστολή τους προτείνουν η νέα προκήρυξη να βγει για συμπληρωματικό προσωπικό και έτσι με τον συνδυασμό έμπειρων και καινούριων πωλητών να να μπορέσουν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην τόσο κρίσιμη για την οικονομία τουριστική περίοδο.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Ο βουλευτής

Ανδρέας Πουλάς

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

AΠΟ: Συμβασιούχοι πωλητές εκμαγείων ΟΔΑΠ2021-2022

ΠΡΟΣ: Υπουργό Πολιτισμού κα. Λ. Μενδώνη

KOIN: Πρόεδρο Δ.Σ. ΟΔΑΠ κα. Ν. Διβάρη-Βαλάκου

Μέλη Δ.Σ. ΟΔΑΠ

Πρόεδρο συλλόγου εργαζομένων ΟΔΑΠ κ. Π. Σταθουλόπουλο

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΟΧ1/2021 ΠΩΛΗΤΩΝ ΕΚΜΑΓΕΙΩΝ

Αξιότιμη κα. Υπουργέ,

Είμαστε συμβασιούχοι του ΟΔΑΠ, τής ΣΟΧ1/2021 και έχουμε προσληφθεί τον Ιούλιο 2021 ως πωλητές εκμαγείων στα πωλητήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή, για να κάνουμε πράξη ένα δίκαιο αίτημά μας:

Την παράταση– ανανέωση της σύμβασης μας, πέρα από τους 8 μήνες.

Κα. Υπουργέ, σε αυτή την σύμβαση έχουμε προσληφθεί 115 άτομα προκειμένου να συμπληρώσουμε την σύμβαση Μαρτίου 2021 που έληξε τον Δεκέμβριο 2021.

Οι λόγοι που θεωρούμε δίκαιη την παράταση ή ανανέωση της σύμβασής μας είναι:

  • Ανάμεσα στα ποιοτικά κριτήρια επιλογής σε αυτή τη σύμβασηήταν και η πιστοποίηση Γ1 σε τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα καιη εξειδικευμένη εμπειρία τουλάχιστον 12 μηνώνστην πώληση πολιτιστικών ειδών.

Με τα κριτήρια αυτά έχουμε προσληφθεί, μιλάμε μία έως δύο ξένες γλώσσες, γνωρίζουμε τις ανάγκες των πωλητηρίων και τις διαδικασίες και παρέχουμε την εμπειρία μας στα πωλητήρια, εμπειρία που, κατά περιπτώσεις, έχει αποδειχθεί πολύτιμη.

  • Μέσα σ αυτούς τους μήνες, χρειάστηκε συχνά να καλύψουμε θέσεις και αρμοδιότητες νοσούντων από COVID-19 συναδέλφων και διαχειριστών.
  • Σε πολλά πωλητήρια χρειάζεται να δουλεύουμε όλες τις Κυριακές και αργίες διότι είμαστε λιγότεροι από ότι χρειάζεται. (γνωρίζετε ότι πληρωνόμαστε εξαιρέσιμα μόνο για δύο τις Κυριακές).

Θεωρούμε ότι θα μας άξιζε μια αναγνώριση γι’ αυτό.

  • Η σύμβασή μας λήγει στο τέλος Μαρτίου ’22. Είναι η χρονική στιγμή που η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε άνοδο με αποκορύφωμα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ήδη περιμένουμε κρουαζιερόπλοια μέσα στον Φεβρουάριο.

Βασιζόμενοι στην εμπειρία μας, τις γνώσεις μας και την αποτελεσματικότητα μας κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει η ίδια ομάδα πωλητών στα πωλητήρια της χώρας το κρίσιμο εαρινό 8μηνο ώστε να έχουμε τα θεμιτά αποτελέσματα.

(ως αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αναφέρουμε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα8-12/2021 τού πωλητηρίου της Θεσσαλονίκης, της Πέλλας, της Κνωσού, της Επιδαύρου είναι παρόμοια ή και καλύτερα με αυτά του 2019 που δεν υπήρχαν μέτρα λόγω COVID-19).

  • Είμαστε 115 συμβασιούχοι, λιγότεροι από ότι χρειάζεται για να καλυφθεί το διευρυμένο ωράριο.

Προτείνουμε λοιπόν, η νέα προκήρυξη, να βγει για συμπληρωματικό προσωπικό και έτσι, με τον συνδυασμό έμπειρων και καινούριων πωλητών, να μεταβούμε στην τόσο κρίσιμη για την οικονομία τουριστική περίοδο με τα καλύτερα αποτελέσματα και να πραγματοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι καινοτομίες που έχετε προγραμματίσει.

  • Δική σας ιδέα και επιθυμία είναι κα. Υπουργέ, να στελεχωθούν με το καλύτερο δυνατό ανθρώπινο δυναμικό τα πωλητήρια της χώρας για την άψογη εξυπηρέτηση των τουριστών, καθώς ο τομέας του τουρισμού αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας.
  • Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Κα. Υπουργέ, είναι γνωστό από τις συνεντεύξεις σας ότι δίνετε μεγάλη βαρύτητα στα πωλητήρια, τόσο στο έμψυχο δυναμικό αυτών όσο και στα προϊόντα πώλησης. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ένα οργανωμένο πωλητήριο με έμπειρους ανθρώπους αλλά και γεμάτα ράφια θα φέρουν στονΟΔΑΠ μεγάλα έσοδα.

Θα μας κάνατε μεγάλη τιμή να μας δεχθείτε στο γραφείο σας μαζί με την πρόεδρο του ΟΔΑΠ κα. Βαλάκου και τον πρόεδρο του συλλόγου μας για να το συζητήσουμε.

Είμαστε σίγουροι για τη θετική έκβαση του λογικού και δίκαιου αιτήματος μας.

Παλεύουμε ενωμένοι για το δίκαιο αίτημά μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Οι συμβασιούχοι πωλητές ΟΔΑΠ 2021-2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα