ΑργολίδαΒαγγέλης Λαμπρόπουλος: Σε νεοϊδρυθείσες εταιρίες παρανόμως αναθέτουν έργα

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος: Σε νεοϊδρυθείσες εταιρίες παρανόμως αναθέτουν έργα

Παρακολουθώντας τα όσα λαμβάνουν χώρα και απασχολούν τη δημόσια σφαίρα το τελευταίο διάστημα σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Δήμο Ναυπλιέων, οφείλω να θέσω εις γνώση κάθε ενδιαφερόμενου τα ακόλουθα: Από τις πρώτες ημέρες της θητείας μου στο δημοτικό συμβούλιο διαπίστωσα και ρητά αποστασιοποιήθηκα (ψηφίζοντας αρνητικά) από την αγαπημένη συνήθεια του κ. Δημάρχου να αναθέτει έργα, μελέτες και υπηρεσίες με απευθείας αναθέσεις ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ και οι οποίες εδρεύουν ΕΚΤΟΣ των ορίων του Δήμου μας.

Η πάγια θέση του κ. Δημάρχου τόσο στα δελτία τύπου, όσο και στα ερωτήματά μου στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν ότι έχει την αρμοδιότητα και το νόμιμο δικαίωμα να το κάνει. Ο,τι δηλαδή είναι νόμιμο είναι και ηθικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 118 Ν. 4412/2016, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 50 του Ν. 4782/2021, τον Ιούνιο 2021), για τις απευθείας αναθέσεις έργων, μελετών και υπηρεσιών τίθεται ανώτατο όριο δέκα τοις εκατό (10%) επί του ετήσιου προϋπολογισμού του Δήμου μας για τις δραστηριότητες αυτές. Οι αναθέσεις δε που είναι πάνω από το όριο αφενός είναι άκυρες και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα, αφετέρου γεννούν ευθύνη στο όργανο που τις υπέγραψε.

Όπως προκύπτει πέραν πάσης αμφισβήτησης από τη Διαύγεια, το όριο αυτό έχει ΗΔΗ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ, με αποτέλεσμα οι αναθέσεις αυτές να είναι παράνομες, καταρρίπτοντας και την τελευταία επίφαση νομιμότητας στις ενέργειες του Δημάρχου.

Όπως έχω υποχρέωση, στους συμπολίτες μου που με τίμησαν, παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς την οικονομική διαχείριση του δημοτικού χρήματος και επιφυλάσσομαι, αφού ενημερώσω εγγράφως το δημοτικό συμβούλιο, αποστέλλοντας και μειλ στον κάθε σύμβουλο ξεχωριστά με τον ατελείωτο κατάλογο των αναθέσεων, να πράξω τα δέοντα για τη διασφάλιση της νομιμότητας και την αποκατάσταση της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης στα Οικονομικά του Δήμου μας.

Ευαγγελος Αθ. Λαμπρόπουλος

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα