Home Περιφέρεια Γνωρίζουν Δένδιας και Κικίλιας την απόφαση της Περιφ. Πελοποννήσου;

Γνωρίζουν Δένδιας και Κικίλιας την απόφαση της Περιφ. Πελοποννήσου;

0

Την περίεργη απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να μην παραστεί στη Μόσχα στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού καυτηριάζει η Αντωνία Μπούζα:

Την εξωτερική πολιτική της Χώρας την ασκεί, το Υπουργείο Εξωτερικών και ο αρμόδιος Υπουργός κ.Δένδιας.

Την πολιτική εξωστρέφειας του τουριστικού προϊόντος της Χώρας, τις γενικές πολιτικές στις Χώρες στόχους και την κατεύθυνση της προβολής της Ελλάδας, την ασκεί το Υπουργείο Τουρισμού και ο αρμόδιος Υπουργός κ.Κικίλιας καθώς και ο εποπτευόμενος από αυτόν Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, δηλ. ο ΕΟΤ .

Οι Περιφέρειες της Χώρας, οφείλουν να ακολουθούν την Κεντρική γραμμή εξωστρέφειας της Ελλάδας και με δικές τους δράσεις, να στηρίζουν την Εθνική προσπάθεια.

Δυστυχώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ακολουθεί άλλο δρόμο. Το δρόμο της απόλυτης μοναξιάς και περιθωριοποίησης, μιας και ενίοτε προκαλεί με δράσεις και αποφάσεις της και οδηγεί τον πολλά υποσχόμενο κλάδο του τουρισμού της Πελοποννήσου, σε καθίζηση και μαρασμό.

Στις 15 -17 Μαρτίου τ.ε. λαμβάνει χώρα η τουριστική έκθεση ΜΙΤ στη Μόσχα, μετά από πολύ καιρό με δια ζώσης παρουσία και πολλές προγραμματισμένες δράσεις από πλευράς Υπουργείου, ΕΟΤ και σχεδόν όλων Περιφερειών της Χώρας.

Εδώ και πολύ καιρό η Πελοπόννησος από ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη, είχε δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τη Ρωσική τουριστική αγορά, με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις που αφορούσαν τουρισμό, προϊόντα, ήθη και έθιμα κλπ.

Επόμενο θεωρούσαμε πως ήταν να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί με νέες δράσεις αυτή η προσέγγιση, που μόνο προς όφελος της Πελοποννήσου ήταν.

Δυστυχώς όμως σήμερα στην άλλοτε ανερχόμενη τουριστικά Πελοπόννησο, βιώνουμε την απόλυτη μοναξιά, την απίστευτη σπατάλη σε άχρηστες δράσεις και ενώ όλη η Ελλάδα θα είναι παρούσα στη Μόσχα, η Πελοπόννησος θα απουσιάζει.

Όλοι μαζί και η Πελοπόννησος χώρια δυστυχώς.

Με μία ανεξήγητη, ελέγξιμη ως προς το σκεπτικό της και απαράδεκτη απόφαση η Πελοπόννησος …απεφάνθη πως η Ρωσική αγορά δεν την ενδιαφέρει, παρά το ότι στηρίζει με επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων την τουριστική Πελοπόννησο, σε Κορινθία, Αργολίδα και Μεσσηνία και με διαρκώς αυξανόμενη και την αγορά REAL ESTATE.

Έτσι εν είδει ανώτατης Διπλωματικής Υπηρεσίας, εξέδωσαν βαρυσήμαντη απόφαση, τόσο ο εντολέας Περιφερειάρχης κ.Νίκας, όσο και η εντολοδόχος συνεργάτης του, να ΜΗΝ παραστεί η Πελοπόννησος στην Τουριστική Έκθεση ΜΙΤ, σε αντίθεση με όλη την Ελλάδα, με αιτιολογικό, πως είναι… τεταμένη η πολιτική κατάσταση στη Ρωσία!!!

Άραγε το γνωρίζει ο επικεφαλής της Ελληνικής διπλωματίας κ.Δένδιας, πως αδαές πολιτικό προσωπικό Β΄κατηγορίας ευθύνης, δημοσιεύει τέτοια απόφαση- οδηγία;

Άραγε το γνωρίζει ο επικεφαλής της Ελληνικής προσπάθειας για να ορθοποδήσει ο Ελληνικός τουρισμός κ. Κικίλιας, πως ανεύθυνοι ιθύνοντες, αναρτούν τέτοιες αποφάσεις;

Επειδή διασύρεται η Πελοπόννησος, τη μία με βίντεο κόλαφο που παρουσίαζε την Πελοπόννησο διαμαρτυρόμενη και τους πολίτες της εχθρικούς προς την υπόλοιπη τουριστική Ελλάδα και σήμερα με πρωτοφανείς και καταστροφικές για την πορεία του τουρισμού μας αποφάσεις, ελπίζω ΑΜΕΣΑ να παρέμβει το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Τουρισμού και να κατέβει από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας PPEL, αυτή η τραγική απόφαση (https://www.ppel.gov.gr/wpcontent/uploads/2022/02/%CE%9C%CE%99%CE%A4%CE%A4-2022_page-0001.pdf) επαναφέροντας την ηρεμία στην Πελοπόννησο και προλαμβάνοντας διπλωματική αρρυθμία.

Αποφάσεις στο διαδίκτυο, πολιτικών Αρχών, που παρουσιάζουν τη Ρωσία και τις διακρατικές μας σχέσεις ως επισφαλείς και δυνητικά επικίνδυνες, οφείλουν να αποσυρθούν ΑΜΕΣΑ και να καθοδηγηθούν οι αρμόδιοι, πως με τη διεθνή εικόνα της Χώρας και της Πελοποννήσου, δεν μπορεί να παίζει κανείς.

ΑΝΤΩΝΑ ΜΠΟΥΖΑ*

*ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕ.ΣΥ.Π.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version