ΑργολίδαΕρμιονίδα: "Μετάβαση στην ψηφιακή εποχή"

Ερμιονίδα: “Μετάβαση στην ψηφιακή εποχή”

Ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο παρέχεται στους Δήμους, από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, ώστε να προχωρήσουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Το πρόγραμμα «Ανάπτυξη εφαρμογών και τεχνολογιών έξυπνων πόλεων – Smart Cities» έχει ήδη ξεκινήσει με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, και το ποσό της χρηματοδότησης που είναι ανάλογο του πληθυσμού των Δήμων, για τον Δήμο Ερμιονίδας ανέρχεται στο ποσό των 380.000 ευρώ.

Οι βασικοί άξονες που αναπτύσσονται στο πρόγραμμα προβλέπουν τη μετάβαση στην Ψηφιακή Εποχή των Δήμων, την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών, τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δημοτικών κτιρίων, την βελτίωση εξυπηρέτησης πολίτη και επιχείρησης, την ενίσχυση τοπικής διαβούλευσης και διαφάνειας, κ.ά.

Οι προτεινόμενες δράσεις επιλέγονται με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, την εξοικονόμηση ενέργειας, την βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η Έξυπνη Πόλη προσφέρει μία ποικιλία υπηρεσιών στους πολίτες, εξασφαλίζει την ανταλλαγή της πληροφορίας, και επιτρέπει την βέλτιστη χρήση με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο Δήμαρχος 

Ιωάννης Γεωργόπουλος

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα