Αργολίδα«Οι αγρότες περιμένουν έργα και όχι μόνο λόγια από την κυβέρνηση»

«Οι αγρότες περιμένουν έργα και όχι μόνο λόγια από την κυβέρνηση»

Δήλωση του βουλευτή, Ανδρέα Πουλά για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. Λιβανού στο Ν. Αργολίδας

Οι ζημιές που σημειώθηκαν στα πορτοκάλια και στα κηπευτικά από τον παγετό και τις χιονοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας είναι ολοκληρωτικές. Ο αγροτικός κόσμος της Αργολίδας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και η Πολιτεία πρέπει άμεσα να δώσει λύσεις. Οι αγρότες περιμένουν έργα και όχι μόνο λόγια από την κυβέρνηση. Από τη σημερινή σύσκεψη όμως με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έφυγαν με αναπάντητα ερωτηματικά. Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση άμεσα να ξεκινήσει η καταγραφή όλων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Θα πρέπει να δοθούν γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις στους αγρότες που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα προκειμένου να ορθοποδήσουν και να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα. Καλούμε όμως την ηγεσία του Υπουργείου να πάει και ένα βήμα παραπέρα και να προχωρήσει σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αναδιάρθρωση του φυτικού κεφαλαίου του Ν. Αργολίδας που θα εξασφαλίσει βιώσιμες καλλιέργειες και λιγότερο ευπαθείς στην κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα