«Οι αγρότες περιμένουν έργα και όχι μόνο λόγια από την κυβέρνηση»

Δήλωση του βουλευτή, Ανδρέα Πουλά για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. Λιβανού στο Ν. Αργολίδας

Οι ζημιές που σημειώθηκαν στα πορτοκάλια και στα κηπευτικά από τον παγετό και τις χιονοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας είναι ολοκληρωτικές. Ο αγροτικός κόσμος της Αργολίδας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και η Πολιτεία πρέπει άμεσα να δώσει λύσεις. Οι αγρότες περιμένουν έργα και όχι μόνο λόγια από την κυβέρνηση. Από τη σημερινή σύσκεψη όμως με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έφυγαν με αναπάντητα ερωτηματικά. Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση άμεσα να ξεκινήσει η καταγραφή όλων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

- Advertisement -

Θα πρέπει να δοθούν γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις στους αγρότες που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα προκειμένου να ορθοποδήσουν και να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα. Καλούμε όμως την ηγεσία του Υπουργείου να πάει και ένα βήμα παραπέρα και να προχωρήσει σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αναδιάρθρωση του φυτικού κεφαλαίου του Ν. Αργολίδας που θα εξασφαλίσει βιώσιμες καλλιέργειες και λιγότερο ευπαθείς στην κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στο Facebook και στο Google News

Ειδήσεις από: Ναύπλιο Άργος Ερμιονίδα Τρίπολη –Κορινθία Αθλητικά Άρθρα – Αποκλειστικές Έρευνες και Συνεντεύξεις.

Heli Cars
Γερανιός-2
tabernaki
xalkidis
heli-cars
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
en_vogue
kookouvagia
Memento Nauplio
en _vogue
kookouvagia
memento1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Τα πιο δημοφιλη