ΑργολίδαΟι τραγικές ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας

Οι τραγικές ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας

«Το Υπουργείο Υγείας δεν δίνει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας»

Άμεσες λύσεις στα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας ζήτησε ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη διάρκεια συζήτησης της σχετικής επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή.

Ο βουλευτής του Νομού Αργολίδας αναφέρθηκε αρχικά στις ελλείψεις παιδιάτρων στις δύο Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου, γεγονός που δυσχεραίνει το πρόγραμμα των εφημεριών και δεν επιτρέπει σε αρκετές περιπτώσεις την παρουσία παιδιάτρου κατά τη διενέργεια τοκετών στις μαιευτικές κλινικές.

Μάλιστα ο κ. Πουλάς σημείωσε ότι έχουν προκηρυχθεί 4 θέσεις παιδιάτρων για την Αργολίδα και τόνισε ότι η γραφειοκρατία της κυβέρνησης καλά κρατεί καθώς οι διαδικασίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Επίσης, αναφέρθηκε και στην παιδιατρική κλινική η οποία έχει δημιουργηθεί εδώ και πολύ καιρό αλλά ακόμη παραμένει κλειστή. Στη συνέχεια ο κ. Πουλάς επεσήμανε την έλλειψη προσωπικού στο ουρολογικό τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας του Άργους στο οποίο υπηρετεί μόνο ένα γιατρός ουρολόγος και αδυνατεί να καλύψει το πρόγραμμα των εφημεριών του Νοσοκομείου και ενώ ήδη από το Νοέμβριου έχει βρεθεί επικουρικός γιατρός ουρολόγος για να έρθει στο Άργος ακόμη δεν έχει υπογραφεί η απόφαση.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην έλλειψη σωστού και αποτελεσματικού συντονισμού από την πλευρά της 6ης ΥΠΕ γεγονός που δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση και την υγειονομική κάλυψη των ασθενών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατόν ασθενής από τη Μεσσηνία να διασχίζει όλη την Πελοπόννησο και να μη βρίσκει ουρολογικό τμήμα για να εξυπηρετηθεί και να αναγκάζεται να φτάσει τελικά στην Αθήνα.

Τέλος, στην ομιλία του ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε σε πρόσφατο περιστατικό στο Νοσοκομείο του Άργους σύμφωνα με το οποίο 85χρονη υπέστη τεράστια ταλαιπωρία για να χειρουργηθεί για ορθοπεδικό περιστατικό, γεγονός που έφερε για άλλη μία φορά στην επιφάνεια τα πραγματικά προβλήματα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που δεν είναι άλλα από την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, την έλλειψη πόρων και υλικών και την μη ορθολογική χρήση αυτών. Υπογράμμισε ότι φαίνεται πως το Υπουργείο δεν χρηματοδοτεί επαρκώς τα Νοσοκομεία και ειδικά για ορθοπεδικά υλικά, ενώ παρόμοια φαινόμενα συμβαίνουν και με τα οφθαλμολογικά υλικά γεγονός που καταδεικνύει ότι στο θέμα της προμήθειας υλικών δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, κανένας σχεδιασμός και καμία ορθολογική χρήση κάτι που έχει αντίκτυπο στους ασθενείς και μόνο που δεν μπορούν να λάβουν την περίθαλψη που χρειάζονται στην ώρα της.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα