Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑργολίδαΟ Λάμπρου πήρε τ’ όπλο του…

Ο Λάμπρου πήρε τ’ όπλο του…

Όσοι έκαναν λόγο για έναν εύκολο περίπατο του Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου προς τις κάλπες προφανώς θα προβληματιστούν και ενδεχομένως να αναθεωρήσουν. Εν προκειμένω όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας το ακόλουθο μανιφέστο που ουσιαστικά προαναγγέλλει την ίδρυση μιας εκ των θεμελίων της διευρυμένης Δημοτικής Παράταξης, ο δρόμος για τις κάλπες πρόκειται να μετατραπεί σε εφιάλτη για την Δημοτική Αρχή Γεωργόπουλου ενώ ταυτόχρονα κόβει τον αέρα όσων είχαν την… καλή πρόθεση να διεκδικήσουν αν μη τι άλλο με αξιώσεις τον δημαρχιακό Θώκο.

Για του λόγου το αληθές ο Τάσος Λάμπρου, που για πολλούς πολιτικούς αναλυτές (επιπέδου καφενείου) θεωρούνταν ως το αουτσάιντερ των επόμενων εκλογών αναποδογυρίζει την σκακιέρα με μια του ανακοίνωση που βάζει φωτιά αφού ουσιαστικά ο ίδιος ο Λάμπρου σηματοδοτεί και εκκινεί με νέους όρους την προεκλογική περίοδο…

Αγαπητοί Συνδημότες- Συνδημότισσες

Eδώ και ένα χρόνο από τη στιγμή που ενημερώθηκα για τη σκέψη και τη πρόθεση της διοίκησης του Δήμου σχετικά με την αντικατάσταση του Δημοτικού Φωτισμού με την μεθοδολογία της χορήγησης ενός υπέρογκου και καταχρηστικού δανείου ύψους άνω των 2.350.000 ευρώ είχα κατηγορηματικά αρνητική και ξεκάθαρη θέση. Με πολλά δημοσιεύματα επί του ζητήματος από τον Μάρτιο του 2021.
Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, δύο φίλοι, συνεργάτες μέλη της Παράταξης μας (Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας) σαφώς επηρεασμένοι από τις Σειρήνες της Διοίκησης του Δήμου δυστυχώς υπερψήφισαν την εισήγηση – αναγκαιότητα του παράλογου δανεισμού. Με αυτήν την απόφαση τους, με αυτή την ψήφο και την μοιραία επιλογή τους για λόγους ηθικούς, δεοντολογικούς πολιτικούς και καθαρά αυτοδιοικητικούς δεν μπορούν εφεξής να θεωρούνται ως μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας μας, ως στελέχη της Δημοτικής Παράταξης μας.
Εύχομαι ωστόσο, γρήγορα να αντιληφθούν το λάθος τους ώστε να αναθεωρήσουν την επιλογή τους, να «θεραπεύσουν» συνειδητά το συγκεκριμένο γεγονός. Ασφαλώς και απαιτείται Γενναιότητα για να υπηρετούμε πάντα την Αλήθεια αλλά και να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ – ΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ

Απέχουμε είκοσι μήνες από τι Δημοτικές Εκλογές του 2023, οι οποίες θα διεξαχθούν με ένα νέο εκλογικό Σύστημα αυτό της Ενισχυμένης Αναλογικής. Από σήμερα, αναλαμβάνω μια ουσιαστική Αυτοδιοικητική πρωτοβουλία: Την ίδρυση μιας νέας Δημοτικής Παράταξης με αυτοσκοπό να ενώσει Σημαντικές Αυτοδιοικητικές δυνάμεις του τόπου μας, του Δήμου Ερμιονίδας.

Δεσμεύομαι ότι με την πολύχρονη εμπειρία μου και την γνώση μου θα εγγυηθώ την απρόσκοπτη πορεία δημοκρατική πορεία η οποία θα δώσει την δυνατότητα σε όλους τους δημότες να εκφράζουν ένα νέο όραμα για την ουσιαστική αναβάθμιση της τοπικής μας Κοινωνίας.

Προσκαλώ αυτοδιοικητικά στελέχη που έχουν υπηρετήσει με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενεργούς και προβληματισμένους δημότες, ομάδες πολιτών με κοινωνικές ευαισθησίες και όλους εσάς που επιθυμείτε μια πραγματικά Συμμετοχική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επιτέλους ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το δήμο, να υπηρετούμε το ΕΜΕΙΣ και Όχι το ΕΓΩ.

► Η νέα Δημοτική Παράταξη οφείλει να στοχεύει σε ένα νέο ήθος και ύφος περί της αντίληψης της Δημοτικής Εξουσίας.

► Σε ένα ατόφια Συμμετοχικό και Δημοκρατικό Μοντέλο Δημοτικής Διοίκησης.

► Να πρεσβεύει αδέσμευτη τις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται στην δομή της διοίκησης του δήμου μας.

Στην επιτάχυνση του Δημοτικού Έργου με την ενεργοποίηση όλων μα όλων των Δημοτών που μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά προς αυτή την κοινή κατεύθυνση.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

ΤΑΣΟΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα