Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022
ΆρθραΠανσέληνος Φεβρουαρίου σε κλίμα πολεμικό...

Πανσέληνος Φεβρουαρίου σε κλίμα πολεμικό…

Θέκλας Μεταξά
Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Έφτασε λοιπόν η ώρα να υποδεχτούμε την Πανσέληνο του Φεβρουαρίου, δυο μόλις μέρες μετά την περίφημη εορτή των ερωτευμένων, στις 16 του μήνα, και ώρα 6.56 μ.μ. Μια Πανσέληνος στην 28η μοίρα του Λέοντα, σίγουρα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Πολύ περισσότερο δε, μια τέτοια αλλόκοτη εποχή που ζούμε.

Θα βρούμε λοιπόν το ολόγιομο φεγγάρι στον 12ο οίκο, εκεί που συχνάζουν οι κρυφοί εχθροί, οι ηλικιωμένοι, η μαύρη μαγεία, και το τέλος της ζωής. Απέναντι ακριβώς στον 6ο οίκο, ο Ήλιος στον Υδροχόο, παρέα με τον Κρόνο. Οι δυο πλανήτες της εξουσίας. Όχι, η καταπίεση δεν ελαττώνεται. Η εξουσία ασκεί τα «δικαιώματα» της με τον σκληρότερο τρόπο. Ήλιος και Σελήνη κάνουν δυσαρμονικές όψεις με τους Δεσμούς της Σελήνης, που ήδη βρίσκονται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, και μας ενημερώνουν για τις δύσκολες και επικίνδυνες ώρες που περνάει η ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα η Αφροδίτη με τον Άρη βρίσκονται σε συζυγία στον Αιγόκερο, έτσι, για να μας χαλάσουν την διάθεση, μέσα στον 5ο οίκο, εκεί που βρίσκονται όλα όσα μας διασκεδάζουν και μας χαροποιούν. Ήλιος, Σελήνη, Πλούτων και Δεσμοί, βρίσκονται περίπου στις ίδιες μοίρες. Διεθνής συνωμοσία λοιπόν, ύπουλες υπόγειες ενέργειες, κρυμμένα μυστικά, ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή εκείνης της περίφημης συνόδου Δία – Ποσειδώνα, που θα ξεκινήσει τον άλλο μήνα, και θα σημάνει κοσμοϊστορικά γεγονότα.

Το ωροσκόπιο της Πανσελήνου έχει πολλά να πει. Σίγουρα έχει να αποκαλύψει πολλά δυσάρεστα, αλλά και πολλά άλλα που ο καθένας μπορεί να τα αξιολογήσει ανάλογα με τις πεποιθήσεις και τον τρόπο σκέψης και δράσης του. Όσο αυξάνει η διαφθορά, άλλο τόσο αυξάνει και η αφύπνιση. Και μέσα σ’ όλα ο κίνδυνος του πολέμου που θα πλανάται σε όλον τον κόσμο μέχρι τουλάχιστον το 2024, και που ίσως ξεσπάσει σ’ αυτό το διάστημα.

Ο Πλούτων «ευθύνεται» για πολλές γεωπολιτικές μεταβολές, επαναστάσεις, αλλαγές συνόρων, επισιτιστικά προβλήματα, οικονομικές καταστροφές, φονικές επιδημίες και πολλά άλλα δεινά. Το θέμα φυσικά δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες. Η επιστροφή του Πλούτωνα στις 27μοίρες του Αιγόκερου, θα παίξει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις των ΗΠΑ, που θα επηρεάσουν όλον τον πλανήτη. Ο Πλούτων είναι η κατάβαση και η ανάβαση. Ίσως λοιπόν να δούμε κάτι παλιό να αναδεικνύεται και να επανέρχεται με την προηγούμενη αίγλη του.

Κοντά στην Πανσέληνο βρίσκεται ο αστέρας Alfard του αστερισμού της Ύδρας. Πρόκειται για έναν αστερισμό που έχει συγκινησιακή και παθιάρικη φύση, αλλά και κινδύνους και απειλές για μεγάλες ανατροπές και δυστυχίες. Το συγκεκριμένο αστέρι δίνει ευφυΐα, καλλιτεχνικές ικανότητες, γνώσεις γύρω από την ανθρώπινη φύση, δυνατά πάθη, έλλειψη αυτοκυριαρχίας, ανηθικότητα, επαναστατική διάθεση, και συνδέεται με ξαφνικούς θανάτους κυρίως από πνιγμό, δηλητηρίαση ή ασφυξία. Τέτοιους θανάτους βιώνουμε πλέον καθημερινά. Όμως υπάρχει η τάση να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Ο Alfard ανατέλλει στις 26 Μαρτίου, λίγο μετά την Εαρινή Ισημερία, και ενώ ο Δίας θα βρίσκεται σε πορεία να συναντήσει τον Ποσειδώνα σε μια συζυγία ακριβείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου. Πρόκειται για μια ιστορική συζυγία η οποία πραγματοποιήθηκε για τελευταία φορά το 1856. Εν αναμονή λοιπόν κοσμοϊστορικών αλλαγών, ας απολαύσουμε αυτήν την χειμωνιάτικη Πανσέληνο.

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα