ΑργολίδαΣτη βουλή από τον Ανδρέα Πουλά οι μετακινήσεις και αποσπάσεις προσωπικού από...

Στη βουλή από τον Ανδρέα Πουλά οι μετακινήσεις και αποσπάσεις προσωπικού από τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τις μετακινήσεις και αποσπάσεις προσωπικού από τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου κατέθεσε ο Ανδρέας Πουλάς στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας. Ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας αναφέρεται σε αποφάσεις της 6ης Υ.Π.Ε. με τις οποίες αποσπάστηκαν ή μετακινήθηκαν (χωρίς να αντικατασταθούν ) από την 01/01/2020 έως σήμερα 11 άτομα αποδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις δομές υγείας του Ν. Αργολίδας για να εξυπηρετηθούν νοσοκομεία άλλων Νομών.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη

Θέμα: «Μετακινήσεις και αποσπάσεις προσωπικού από τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου»

Η Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, μαζί με τη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους καλύπτουν υγειονομικά το Νομό Αργολίδας. Η Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου εδώ και χρόνια λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο, αλλά και επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό. Η έλευση της πανδημίας έκανε τα πράγματα χειρότερα αφού οι ανάγκες αυξήθηκαν και διογκώθηκαν. Το υπάρχον προσωπικό με υπεράνθρωπες προσπάθειες έχει καταφέρει να κρατήσει όρθια την εν λόγω υγειονομική δομή και να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Όμως η διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε. αντί να φροντίζει για την καλύτερη στελέχωση της, αφαιρεί προσωπικό από την Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου με την έγκριση αποσπάσεων και μετακινήσεων προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία ή Κ.Υ. εκτός του νομού Αργολίδας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αποφάσεις της 6ης Υ.Π.Ε. αποσπάστηκαν ή μετακινήθηκαν (χωρίς να αντικατασταθούν) από την 01/01/2020 έως σήμερα 11 άτομα ως ακολούθως:

  1. Μία (1) μόνιμη ιατρός
  2. Μία (1) μόνιμη τραυματιοφορέας ΥΕ ΒΥΠ
  3. Ένας (1) μόνιμος βοηθός θαλάμου ΥΕ
  4. Τρείς (3) Ι.Δ.Ο.Χ. ΔΕ Νοσηλευτικού
  5. Μία (1) Ι.Δ.Ο.Χ. – ΕΣΠΑ διοικητικού ΠΕ
  6. Ένας (1) Ι.Δ.Ο.Χ. – ΕΣΠΑ ΔΕ Νοσηλευτικού
  7. Τρείς (3) Ι.Δ.Ο.Χ. . – ΕΣΠΑ ΔΕ Νοσηλευτικού

Είναι αδιανόητο, ενώ οι ανάγκες σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό έχουν αυξηθεί δραματικά, η Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου αντί να ενισχύεται με το απαραίτητο προσωπικό να αποδυναμώνεται για χάρη νοσοκομείων άλλων νομών, χωρίς κριτήρια και κατά την βούληση της 6ης Υ.Π.Ε.

Η συγκεκριμένη πρακτική της διοίκησης της 6ης Υ.Π.Ε. πρέπει επιτέλους να σταματήσει γιατί δημιουργεί μεγάλα λειτουργικά προβλήματα στην Νοσηλευτική Μονάδα του Ναυπλίου, ταλαιπωρία στους ασθενείς και θέτει σε κίνδυνο την Δημόσια Υγεία του νομού.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Πως προτίθεστε να καλύψετε τα κενά που δημιούργησαν οι αποσπάσεις – μετακινήσεις των παραπάνω έντεκα ατόμων;
  2. Οι πέντε Ι.Δ.Ο.Χ. που προσλήφθηκαν μέσω ΕΣΠΑ και κατόπιν μετακινήθηκαν σε άλλα νοσοκομεία πληρώνονται από το Νοσοκομείο Ναυπλίου ή από τα νοσοκομεία στα οποία μετακινήθηκαν;

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα