ΚορινθίαΣυνάντηση Ψυχογιού με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας για το προσφυγικό

Συνάντηση Ψυχογιού με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας για το προσφυγικό

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, πραγματοποίησε συνάντηση στην Πρεσβεία της Ολλανδίας, με την Πρέσβειρα της κα. Susanna Terstal, κατόπιν πρόσκλησης που δέχτηκε, και με την οποία συζήτησαν για την κατάσταση του προσφυγικού-μεταναστευτικού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο κος Ψυχογιός ενημέρωση την κα Terstal σχετικά με τις θέσεις τις αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα διαρκές και πολύπλευρο ζήτημα που ξεκινάει από τις αιτίες, φτάνει στην διαχείριση στο πεδίο, με σχέδιο και ανθρωπισμό και εδράζεται στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Εξέφρασε την ανάγκη για ένα δίκαιο, ανθρωπιστικό και αποτελεσματικό σύστημα Ευρωπαϊκού Ασύλου που θα έχει στη βάση του την υποχρεωτική αλληλεγγύη όλων των κρατών μελών και θα πρέπει να εκφράζεται όχι με χορηγίες, αλλά με σταθερό μηχανισμό επιμερισμού και κυρώσεις σε όσους δεν τον τηρούν. Επίσης, στην αξιοποίηση του Συμφώνου του Μαρακές του ΟΗΕ για την εγκαθίδρυση ασφαλών και νόμιμων οδών προς την Ευρώπη, ώστε να καταπολεμηθούν τα δίκτυα διακινητών αλλά και η εργαλειοποίηση κατατρεγμένων ανθρώπων από διάφορες πλευρές.

Στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσπαθεί να κατευθύνει τις εξελίξεις, στη Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης και πάντα παραμένει ανοικτός στο διάλογο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέφερε ο κος Ψυχογιός.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα