ΚορινθίαΓ. Ψυχογιός: Δεν θα επιτρέψουμε τον αφανισμό των μικρών τουριστικών λεωφορείων

Γ. Ψυχογιός: Δεν θα επιτρέψουμε τον αφανισμό των μικρών τουριστικών λεωφορείων

Στηρίζουμε τον κλάδο μέσα κι έξω από τη Βουλή.

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης των ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων και λεωφορείων, ο βουλευτής ΣΥΡΥΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, παραβρέθηκε στον Ισθμό με τα μέλη του Συνδέσμου Τουριστικών Λεωφορείων Κορινθίας, στηρίζοντας την διαμαρτυρία τους προς τα Υπουργεία Οικονομικών Ανάπτυξης και Εργασίας, που με τις επιλογές τους οδηγούν τον κλάδο στον αφανισμό και τους επαγγελματίες σε απόγνωση.

Ο βουλευτής παρέλαβε το ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, επισημαίνοντας τα εξής:

  • Είναι υποχρέωση η παρουσία και στήριξη μας στις κινητοποιήσεις, που σαν βασικό στόχο έχουν την επιβίωση του κλάδου, οι παρεμβάσεις μας στη Βουλή, με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αναδείξει και διεκδικήσει τα αιτήματά του, συνεχίζονται.
  • Η στήριξη για την μειωμένη πληρότητα στο 65% πρέπει να επεκταθεί, όπως και το όριο διαγραφής των οχημάτων, οι επιστρεπτέες προκαταβολές πρέπει να φτάσουν σε όλους, να πραγματοποιηθεί αναστολή οφειλών, αλλά και να συμπεριληφθούν στον Αναπτυξιακό Νόμο, που συζητείται στη Βουλή και αποκλείει πλήρως τις μικρές αυτές, οικογενειακές συνήθως, και πολύ σημαντικές επιχειρήσεις για την τοπική κοινωνία και οικονομία.
  • Το πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ευρύτερο και πιο ριζοσπαστικό και περιλαμβάνει: τη ρύθμιση οφειλών της πανδημίας στο Δημόσιο σε 120 δόσεις, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιδοτήσεις και όχι επιστρεπτέες στη βάση αυτών που υλοποιήθηκαν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ισότιμη πρόσβαση στον Αναπτυξιακό Νόμο, το ΕΣΠΑ και τα προγράμματα των Περιφερειών, προκειμένου να μείνουν όρθιοι οι επαγγελματίες απέναντι στις μεγάλες αλυσίδες του κλάδου που ευνοεί η κυβέρνηση.
  • Είμαστε εδώ και θα είμαστε και μετά την πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση, για να γίνει γρήγορα στη χώρα πολιτική αλλαγή αποφεύγοντας το σενάριο να ξυπνήσουμε μια μέρα και να λειτουργεί το 5% των επιχειρήσεων με τους υπόλοιπους να έχουν γίνει υπάλληλοι με 300€, τόνισε. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι επιστήμονες και όσοι ακόμη πλήττονται από αυτή τη λαίλαπα, πρέπει να δώσουν την απάντηση.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα