ΑργολίδαΆργος: "Παράσιτα" και υπόδικοι συκοφάντες ενάντια στη αναβάθμιση της πόλης αναφέρει ο...

Άργος: “Παράσιτα” και υπόδικοι συκοφάντες ενάντια στη αναβάθμιση της πόλης αναφέρει ο Καμπόσος

Οι εχθροί του τόπου βγήκαν… παγανιά αφού δεν μπορούν να “χωνέψουν” την αναβάθμιση του Άργους για ακόμα μια φορά, από τον Δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Καμπόσο. Το άγαλμα του Ηρακλή δέχτηκε τα “βέλη” από “παράσιτα” και υπόδικους συκοφάντες όπως αναφέρει ο κ. Καμπόσος. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Δήμαρχος του Άργους σχετικά με το άγαλμα του Ηρακλή αλλά και για το νέο συντριβάνι που κοσμεί την πλατεία…:

«Ηρακλής, Δαναΐδες, Δορυφόρος, πολεμιστές του Ριάτσε… η ιστορία του Άργους στο κέντρο της πόλης».

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην πόλη του Άργους. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία και πολλοί ήταν εκείνοι που φωτογράφιζαν το άγαλμα του Ηρακλή και το σιντριβάνι στην βόρεια πλευρά του ιερού ναού του Αγίου Πέτρου. Τα σχόλια ήταν θετικά και από τα τοπικά μέσα που χαρακτήρισαν ως «εντυπωσιακά» τα νέα εκθέματα.

Ο Ηρακλής του αθηναίου γλύπτη Γλύκωνα είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα αγάλματα που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης και σήμερα το πρωτότυπο αντίγραφο του κοσμεί την πλατεία του Άργους φιλοτεχνημένο από την Σχολή Καλών Τεχνών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου Αθηνών σε μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής Καμπόσου να αναδείξει και να διαφημίσει την σχέση του Ηρακλή με την πόλη του Άργους ώστε να αυξήσει την επισκεψιμότητα και τον τουρισμό στον Δήμο. Ο Ηρακλής ήταν Αργείος, γιος του Αμφιτρύωνα και της Αλκμήνης και η καταγωγή του δεν είχε αναδειχθεί ποτέ από άλλη δημοτική αρχή. Ο Ηρακλής είναι το μεγαλύτερο brand παγκοσμίως και η δημοτική αρχή με την τοποθέτηση αυτού του εκθέματος αλλά και των πολεμιστών του Ριάτσε και του Δορυφόρου του Πολύκλειτου που θα γίνει το επόμενο διάστημα δημιουργεί ένα «ανοιχτό αρχαιολογικό πάρκο» με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Η δημιουργία του αγάλματος του Ηρακλέους ήταν εξ ολοκλήρου υπό την επίβλεψη της Σχολής Καλών Τεχνών σε εργαστήρια της Αθήνας και δεν αποτελεί «κινεζουριά» όπως κάποιοι (αδαείς; ψεύτες; κακοήθεις; επιθυμούν να διαδίδουν.

Όσο για το σιντριβάνι στην βόρεια πλευρά της πλατείας είναι κι εκείνο μέρος της ιστορίας της πόλης του Άργους. Τα λιοντάρια του Ηρακλή στην βάση του σιντριβανιού στηρίζουν τις πασίγνωστες «υδροφορούσες» Δαναΐδες (κόρες του Βασιλιά Δαναού). Μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες στον τομέα της υδροδιακόσμησης η «Εταιρεία Αγρογιάννης» ανέλαβε την κατασκευή των συστημάτων νερού του σιντριβανιού, η εταιρεία επαγγελματικού φωτισμού «Δεδούσης» φώτισε το έργο και η εταιρεία επεξεργασίας μαρμάρων «Αφοί Παντώτη» έκανε την τοποθέτηση. Πραγματοποιήθηκε μια ολοκληρωμένη μελέτη και εργασία από ειδικούς επαγγελματίες που αναβάθμισε το σιντριβάνι.

Τώρα για εκείνα τα «παράσιτα» που δεν αισθάνονται δημότες αυτού του τόπου και επιθυμούν μόνο την δυσφήμιση του, θα τους κρίνει ο κόσμος αλλά και τα δικαστήρια στα οποία είναι κατηγορούμενοι για αντίστοιχες δυσφημιστικές πράξεις! Οι υπόδικοι συκοφάντες, οι γνωστοί από το βρώμικο 2019 (όλοι θυμούνται τα αίσχη που έκαναν για να κερδίσουν τις εκλογές) αναθάρρησαν εσχάτως βλέποντας τον λαό να δίνει συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Καμπόσο και εμφανίστηκαν πάλι με συκοφαντίες (η τακτική τους γνωστή γι αυτό και θα καταδικαστούν στα δικαστήρια που εκκρεμούν εις βάρος τους). Αντί ως δημότες να παραδεχθούν την επιτυχία και να πουν συγχαρητήρια και μπράβο όπως λέει όλος ο κόσμος για τα δυο μεγάλα έργα, τον Ηρακλή και το πανέμορφο σιντριβάνι, ενεργούν ως εχθροί του τόπου.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα