Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022
ΕλλάδαΑνδρέας Πουλάς: "Έκδοση προκήρυξης ΑΣΕΠ για την κατάρτιση νέων πινάκων Ειδικής Αγωγής"

Ανδρέας Πουλάς: “Έκδοση προκήρυξης ΑΣΕΠ για την κατάρτιση νέων πινάκων Ειδικής Αγωγής”

Ερώτηση σχετικά με το ακριβές χρονοδιάγραμμα του ΑΣΕΠ για την έκδοση προκήρυξης που είναι απαραίτητη για τη διαδικασία κατάρτισης νέων πινάκων κατάταξης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2022-2023, κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Πουλάς προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Προς τους Υπουργούς:

  1. Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως
  2. Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη

ΘΕΜΑ: «Έκδοση προκήρυξης ΑΣΕΠ για την κατάρτιση νέων πινάκων Ειδικής Αγωγής»

Οι πίνακες κατάταξης της Ειδικής Αγωγής που δημοσιεύτηκαν τον Ιούνιο του 2020 ισχύουν έως τη λήξη του τρέχοντος έτους. Για τον λόγο αυτό το σχολικό έτος 2022-2023 θα χρειαστεί να δημιουργηθούν νέοι αξιολογικοί πίνακες στην Ειδική Αγωγή και βασική προϋπόθεση για την κατάρτιση τους αποτελεί η έγκαιρη έκδοση νέας προκήρυξης προκειμένου να γίνει εκ νέου κατάθεση δικαιολογητικών ή/και επικαιροποίηση των στοιχείων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Όμως η καθυστέρηση της έκδοσης της προκήρυξης από τον ΑΣΕΠ έχει δημιουργήσει έντονες ανησυχίες και κλίμα δυσαρέσκειας στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που αγωνιούν για το μέλλον τους και την επαγγελματική τους αποκατάσταση η οποία φυσικά επηρεάζει άμεσα και τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Όπως διαπιστώνουμε έχουν περάσει τρεις (3) μήνες από την κατάθεση του σχετικού αιτήματος του ΥΠΑΙΘ προς το ΑΣΕΠ και η προκήρυξη δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στις 22 Δεκεμβρίου 2021 προς τον Πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) κο Αθανάσιο Παπαϊωάννου, με το υπ  αριθμ. πρωτ. 167857/ΓΔ5/22-12-2021 έγγραφο.

Όλο αυτό το διάστημα σε σχετικές δηλώσεις τόσο των αρμοδίων παραγόντων του ΑΣΕΠ όσο και του Υπουργείου Παιδείας δεν δίνεται κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση της προκήρυξης παρά μόνο αόριστες υποσχέσεις και δηλώσεις καθησυχασμού.

Ενθυμούμενοι όμως και την προηγούμενη μακροχρόνια και με πολλά λάθη διαδικασία, για την κατάρτιση των αντίστοιχων πινάκων που ισχύουν σήμερα, είναι εύλογη η ανησυχία όλων, για την ομαλή και έγκαιρη έκβαση της κατάρτισης των νέων πινάκων. Κρίνεται λοιπόν απαραίτητο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης της νέας προκήρυξης από το ΑΣΕΠ, ώστε να υπάρξουν νέοι Πίνακες Κατάταξης ΕΑΕ, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για να εξασφαλίσουμε τόσο το ομαλό άνοιγμα των σχολείων και την επαγγελματική αποκατάσταση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και την διόρθωση των πολλών λαθών και αδικιών που υπήρξαν στην κατάρτιση των πινάκων που ισχύουν σήμερα.

Βάσει των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

  • Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα του ΑΣΕΠ για την έκδοση της σχετικής προκήρυξης καθώς και της διαδικασίας κατάρτισης νέων πινάκων κατάταξης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2022-2023;

Ακολουθήστε την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο GOOGLE NEWS

Στη σελίδα του Facebook – Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα