ΑργολίδαΑνδρέας Πουλάς: «Με πρόσχημα τη γραφειοκρατία, δημόσια έργα παραδίδονται στον ιδιωτικό τομέα»

Ανδρέας Πουλάς: «Με πρόσχημα τη γραφειοκρατία, δημόσια έργα παραδίδονται στον ιδιωτικό τομέα»

Σημεία ομιλίας του βουλευτή Ν. Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά στο Νομοσχέδιο «Πρότυπες προτάσεις για έργα υποδομής και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών»

  • Με πρόσχημα την καινοτομία και πολυπλοκότητα των προς υλοποίηση έργων υποδομών αρμοδιότητας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ιδιωτικοί φορείς θα προτείνουν μελέτες και κατασκευές, παρακάμπτοντας την εθνική νομοθεσία περί δημοσίων έργων, υπό την διαδικασία των «πρότυπων προτάσεων» που εγείρει σοβαρά ερωτηματικά νομιμότητας και συμμόρφωσης με το κοινοτικό δίκαιο.
  • Ως αιτιολογία για την θέσπιση των πρότυπων προτάσεων, παρουσιάζετε την αποφυγή των καθυστερήσεων και της γραφειοκρατίας του δημόσιου τομέα. Από πότε βαφτίζεται η τήρηση των νόμων και η διασφάλιση της διαφάνειας και του υγιούς ανταγωνισμού ως «γραφειοκρατία»; Και σε ποιο βαθμό αναμένεται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία των πρότυπων προτάσεων θα μπορέσει να θεραπεύσει τις καθυστερήσεις και τη γραφειοκρατία που επικαλείστε;
  • Και πως είναι δυνατό να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, όταν ο δημόσιος τομέας είναι αποψιλωμένος στις πιο νευραλγικές θέσεις. Θυμίζω ότι αντί η κυβέρνησή σας να δρομολογήσει προσλήψεις δημόσιων υπαλλήλων υψηλών προσόντων, έχετε γεμίσει κάθε δημόσιο φορέα με μετακλητούς αμφιβόλων προσόντων και αξιολόγησης, εκτοξεύοντας τον αριθμό τους σε ύψος ρεκόρ.
  • Επιπλέον επιλέγετε μία διαδικασία για την ωρίμανση έργων που δεν συνδέεται σε κανένα σημείο με τον περιφερειακό και τοπικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη κάθε περιοχής. Επί της ουσίας, η προτεραιοποίηση στην υλοποίηση των έργων θα γίνεται ερήμην των τοπικών κοινωνιών. Θα είναι επιλογή αποκλειστικά της κεντρικής εξουσίας σε συνεργασία με τις κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρίες και όχι αποτέλεσμα διαβούλευσης με τους κατά τόπους φορείς και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
  • Το Κίνημα Αλλαγής, σε αντίθεση με την κυβέρνησή σας, εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον Δημόσιο Τομέα, την τοπική αυτοδιοίκηση και ενθαρρύνει τους πολίτες να συμμετέχουν και να συνδιαμορφώνουν το μέλλον τους, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφεθεί να καθορίζεται και να προτεραιοποιείται από ιδιωτικά συμφέροντα και σε κλειστά κυβερνητικά γραφεία, ερήμην της κοινωνίας.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα