ΑργολίδαΑνδρέας Πουλάς: Να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις προσωπικού στις Νοσηλευτικές Μονάδες Ναυπλίου...

Ανδρέας Πουλάς: Να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις προσωπικού στις Νοσηλευτικές Μονάδες Ναυπλίου και Άργους

Το θέμα των μετακινήσεων προσωπικού από τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου σε άλλα Νοσοκομεία έθεσε ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Υγείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Πουλάς στην ομιλία του σύμφωνα με αποφάσεις της 6ης Υ.Π.Ε. αποσπάστηκαν ή μετακινήθηκαν (χωρίς να αντικατασταθούν ) από την 01/01/2020 έως σήμερα 11 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

Ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας υπογράμμισε ότι Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο, αλλά και επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό, ενώ η έλευση της πανδημίας έκανε τα πράγματα χειρότερα αφού οι ανάγκες αυξήθηκαν και διογκώθηκαν και ζήτησε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας την άμεση κάλυψη των κενών που δημιούργησαν οι εν λόγω αποσπάσεις – μετακινήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατάβάλει το υπάρχον προσωπικό για να καταφέρει να κρατήσει όρθια την εν λόγω υγειονομική δομή και να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της τη στιγμή που η διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε. αντί να φροντίζει για την καλύτερη στελέχωση της, αφαιρεί προσωπικό από την Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου με την έγκριση αποσπάσεων και μετακινήσεων προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία ή Κ.Υ. εκτός του νομού Αργολίδας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Κατά τη δευτερολογία του ο κ.Πουλάς ζήτησε να ενημερωθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις για το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ καθώς όπως έχε γίνει γνωστό έχουν ήδη ενημερωθεί οι βουλευτές γιατροί της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, αναφέρθηκε στις πληροφορίες που υπάρχουν ότι ο ΟΔΙΠΥ θα προχωρήσει σε αξιολογήσεις των υφιστάμενων δομών υγείας της χώρας και ότι με βάση αυτές τις αξιολογήσεις η κυβέρνηση θα προβεί σε συγχωνεύσεις. Στο σημείο αυτό ο κ. Πουλάς ζήτησε πληροφόρηση για τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει αυτή η αξιολόγηση, ενώ τόνισε τον κίνδυνο λανθασμένων συμπερασμάτων με δεδομένο ότι οι δομές είναι υποβαθμισμένες και εν μέσω πανδημίας και τα αποτελέσματα θα είναι πλασματικά και δεν θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Από την πλευρά της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Γκάγκα επιβεβαίωσε τις μετακινήσεις των 11 ατόμων από τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου χωρίς όμως να τις αιτιολογήσει και επιπλέον δεν αρνήθηκε το σχεδιασμό της κυβέρνησης για αξιολόγηση των δομών υγείας της χώρας συμπεριλαμβανομένων και των Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα