ΑργολίδαΓιώργος Γαβρήλος: Αποζημιώσεις στους παραγωγούς πυρηνόκαρπων και άμεση καταγραφή των ζημιών

Γιώργος Γαβρήλος: Αποζημιώσεις στους παραγωγούς πυρηνόκαρπων και άμεση καταγραφή των ζημιών

Μεγάλη είναι η ζημιά που υπέστησαν από τις χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών οι παραγωγοί πυρηνόκαρπων (βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια) στην Αργολίδα. Τα δέντρα που βρίσκονταν σε πλήρη ανθοφορία υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές στις περισσότερες ποικιλίες των πυρηνόκαρπων και οι ζημιές που καταγράφονται σε πολλά αγροκτήματα ξεπερνούν το 90% της κυοφορούσας παραγωγής.

Η Πολιτεία και ο ΕΛΓΑ θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα τις καταγραφές και τις αξιολογήσεις των ζημιών, ώστε οι αποζημιώσεις να έρθουν στην ώρα τους και να ανακουφίσουν τον αγροτικό κόσμο από τα δυσβάσταχτα βάρη των ανατιμήσεων σε ενέργεια και καλλιεργητικά εφόδια.

Θα πρέπει να θυμίσουμε στους κυβερνώντες ότι οι καλλιεργητές βερίκοκων ακόμη περιμένουν να κριθούν οι ενστάσεις τους για τις ζημιές που υπέστησαν το 2021. Αλίμονο, εάν και για φέτος ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες και δε δοθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις, που ασφαλώς δεν μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματα, αλλά τουλάχιστον θα επιτρέψουν στους αγρότες να καλλιεργήσουν τα κτήματά τους και την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα