ΑργολίδαΓ. Διδασκάλου: Πολιτιστικό "Restart" για το Κτήριο Βίγγα

Γ. Διδασκάλου: Πολιτιστικό “Restart” για το Κτήριο Βίγγα

Από τα ερείπια του χθες στην αναγέννηση του σήμερα. Έπεσαν οι υπογραφές και ξεκινά ο εργολάβος τις εργασίες αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και συνεχίζει:

Πριν μερικούς μήνες αναλάβαμε τη δέσμευση απέναντι στην τοπική κοινωνία του Ναυπλίου πως το ιστορικό κτήριο Βίγγα στο κέντρο της πόλης θα περάσει από το «σκοτάδι στο φως». Σήμερα, με τη βοήθεια όλων των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, αλλά και τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων πλευρών, ολοκληρώθηκε ένα τεράστιο βήμα για την αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου. Υπεγράφη η σύμβαση με τον τελικό ανάδοχο του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 3εκ ευρώ.

Πλέον, με την επίβλεψη του ΥΠΠΟΑ, μετράει αντίστροφα ο χρόνος, ώστε το ιστορικό αυτό μνημείο να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό μετά από δεκαετίες φιλοξενώντας τις χρήσεις οι οποίες έχουν αποφασιστεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους, όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με πάρα πολλές δυσκολίες, αλλά με την επιμονή και τον επαγγελματισμό των στελεχών του ΥΠΠΟΑ καταφέραμε να τις υπερβούμε και να δημιουργήσουμε την ευκαιρία σε αυτό το μνημείο να «λάμψει» ξανά.Έργο στην πράξη.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα