Άρθρα Δόλιαι ἐχθροπραξίαι ἐν τῶ Ἔαρι

Δόλιαι ἐχθροπραξίαι ἐν τῶ Ἔαρι

1
Credit: VAN DAM Source: Landsmeer, Netherlands
Γράφει ο Συμεών Καϊμασίδης

Ο πλανήτης μας, η Γαία ,ο χωροχρόνος που μας δημιούργησε, μας φιλοξενεί και μας ανέχεται, περιστρεφόμενος γύρω από το ζωοδόχο του αστέρα, τον Ήλιο, αφίχθη στο προαιώνιο καθορισμένο σημείο που ισοκυριαρχεί η νύχτα με την ημέρα την αστρονομικός καλούμενη, εαρινή ισημερία. Σηματοδοτώντας επί της ουσίας τον ερχομό της άνοιξης ή αλλιώς που θα λέγανε οι ημών ευκλεείς πρόγονοι το ατέρμονο αντάμωμα της Δήμητρας με την όμορφη θυγατέρα της, Περσεφόνη εκ του Άδη ερχόμενη!

Η φετινή επάνοδος όμως της Περσεφόνης φαίνεται ότι οργή και άλγος πολύ προξένησε στον Πλούτωνα. Τον χειμώνα τούτον οι πονηροί Σκύθες πονούμενοι και παθόντες μεν από τον βραχνά της Πολικής Αρκούδας, αλλά και διδασκόμενοι δε υπό τους Ατλάντιους και τους εταίρους αυτών( Γαλάτες –Γότθους), κατηφόρισαν στο Άδη σκοπούμενοι να τον παραπλανήσουν. Γιγνώσκοντας τον πόθο του για την πεντάμορφη Περσεφόνη, αισχυνώς του αναγγείλανε ότι συμφωνία τέλεσαν με τον Δία, την Περσεφόνη να κρατήσει φέτος την άνοιξη στον κάτω κόσμο. Ως αντάλλαγμα για την ευεργεσία τούτη, του ζήτησαν να παρατείνει τον χειμώνα στην χώρα του ξανθού γένους ώστε να μην προλάβουν να σπείρουν τα σιτηρά και τα δημητριακά τους έχοντας έτσι την παραγωγή μόνο οι Ατλάντιοι και το εμπόριο οι Σκύθες.

Ο καιρός γαρ εγγύς, το έαρ ήρθε και ο Δίας γνωρίζοντας τα των Ατλάντιων αιδούς λόγια, την δικαιοσύνη απέδωσε και έλκυσε την καλλίμορφη Περσεφόνη στην αγκάλη της μητρός της. Οργισμένος και προδομένος όπως ήταν ο Πλούτων εξαπόλυσε τον Κέρβερο προς τον Βορά. Αφικνούμενος εκεί ο τρικέφαλος Κύων, στην χώρα του ξανθού γένους, δάγκωσε την Πολική Αρκούδα ξυπνώντας την βίαια από την χειμέρια νάρκη. Λυσσασμένη και πεινασμένη ούσα αυτή κατηφόρισε μαζί με τους πυρόγενους στρατιώτες προς τους Σκύθες της Κριμαίας προκαλώντας θάνατο, πόνο και θλίψη στους άμοιρους κατοικούντες. Απελπισμένοι τώρα οι πάσχοντες έστειλαν παντού αγγελιοφόρους, στους Γαλάτες, στους Γότθους, στους Κέλτες και βεβαίως στους συμβουλάτορες αυτών τους Ατλάντιους, που κατοικούσαν έξω από τις Ηράκλειες Στήλες, ζητώντας τους βοήθεια με αντάλλαγμα την υποταγή τους στην Ατλαντική συμμαχία που ευημερούσε εκείνα τα χρόνια! Οι μεν της Ευρώπης οικούντες πρόβαλλαν διάφορες δικαιολογίες φοβούμενοι το σθένος της Πολικής Αρκούδας, οι δε Ατλάντιοι ενθυμίσανε στους Σκύθες τον παλαιό Χρησμό του Μαντείου της Δωδώνης ότι: σαν ο Ατλάντιος Αετός πόλεμο κινήσει με την Πολική Αρκούδα ουδείς νικητής, παρά μόνο ηττημένοι θα υπάρχουν!

Καλό θα ήταν εμείς τώρα να θυμηθούμε τον ες αεί διδακτέο Αισώπειο Μύθο Παγώνι και Καλιακούδα (Ταώς και Κολοιός)

Τα πουλιά θέλανε να εκλέξουν βασιλέα, και το παγώνι αξίωνε ότι το ίδιο και μόνο έπρεπε να γίνει βασιλιάς, αφού στην ομορφιά υπερέχει από όλα τα πουλιά.

Τότε μία καλιακούδα πρόβαλλε αντίρρηση, λέγοντας: κι αν μας επιτεθεί ένας αετός, εσύ τί θα κάνεις; Πώς θα μας σώσεις;

Ὁ λόγος δηλοῖ ὅτι ἀεὶ τοὺς δυνάστας μὴ κάλλει, ἀλλὰ φρονήσει καὶ δυνάμει δεῖ κομεῖσθαι.

Ο λόγος δηλώνει ότι πάντα τους άρχοντες πρέπει να διαλέγουμε λόγω της δύναμης και της φρόνησης τους και όχι για τα κάλλη τους!

Καϊμασίδης Συμεών

Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός

Μέλος Ομοσπονδίας επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων Πελοποννήσου

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην ομάδα

1 COMMENT

  1. Λέων καί ὂνος καί ἀλώπηξ, συμμαχίαν ποιησάμενοι, ἐξῆλθον εἰς ἂγραν. Πολλῶν δέ θηρίων ‘αγρευθέντων, ὁ λέων τῶ ὂνω διανεῖμαι προσέταξε. Τοῦ δέ τρεῖς μερίδας ἲσας ποιήσαντος καί ἐκλέξασθαι αὐτῶ παραινοῦντος, ὁ λέων ἀγανακτήσας, τόν ὂνον κατέφαγε καί τῆς ἀλώπεκι μερίσαι προσέταξε.
    Ἡ δέ πάντα είς μίαν μερίδα συναθροίσας καί ὀλίγα ἑαυτῆ καταλιποῦσα, παρήνει αύτῶ ἑλέσθαι. Ἑρομένου τοῦ λέοντος, τίς αύτήν οὓτω διανέμειν ἐδίδαξεν, ἡ ἀλώπηξ εἶπεν. ** Ἡ τοῦ ὂνου συμφορά**….
    Νεοελληνιστί : Λέων, γάΙδαρος καί αλεποῦ, συμμάχησαν καί βγῆκαν κυνῆγι. Αφοῦ σκότωσαν πολλά ζῶα, ὁ λέων διέταξε τὀν γάϊδαρο νά κάνει μοιρασιά. Αὐτὀς τά χώρισε σε τρεῖς μερίδες ἲσες καί προέτρεψε τόν λέοντα νά διαλέξει. Τότε ὁ λέων μέ ἀγανάκτησι τόν ἒφαγε καί πρόσταξε τήν ἀλεποῦ νά μοιράσει.
    Αὐτή λοιπόν ἀφοῦ ὃλα τά ἒκανε μία μερίδα ἀφήνοντας κάτι λίγα γιά τόν ἑαυτόν της τόν προέτρεψε να διαλέξει. Σέ ἐρώτησι τοῦ λέοντα, ποιός τήν ἒμαθε να μοιράζει τόσο δίκαια, ἀπάντησε. “Ἡ συμφορά τού γαϊδάρου” …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version