Κύριε Χατζηδάκη οι προσβολές προς το ΕΝΙΑΙΟ Δίκτυο Συνταξιούχων σας επιστρέφονται αρμοδίως…

Κύριε Χατζηδάκη οι προσβολές προς το ΕΝΙΑΙΟ Δίκτυο Συνταξιούχων σας επιστρέφονται αρμοδίως…

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ΕΝΙΑΙΟ Δίκτυο Συνταξιούχων, παρακολούθησε τις απαντήσεις που… ψέλλισε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά την συνάντηση που είχε το προεδρείο μας, με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου. Ενημερώνουμε τον κ. Χατζηδάκη ότι δεν είμαστε «Δίκτυο Συνταξιούχων του ΣΥΡΙΖΑ». Ελπίζουμε να το έγραψε στο επίσημο κείμενό του, από λάθος. Από αβλεψία. Του ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά, ότι είμαστε ΕΝΙΑΙΟ Δίκτυο Συνταξιούχων και έχουμε υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους ότι είμαστε μακριά από κόμματα και παρατάξεις.

Προφανώς σε έναν φανατικό της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας, όπως είναι ο ίδιος, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Θα πρέπει όμως να προσέχει περισσότερο τα επίσημα κείμενα που δημοσιεύει από το υπουργείο Εργασίας, όπου έχει τοποθετηθεί. Δεν πρέπει να αποτελούν λιβελλογραφήματα, βγαλμένα από τα γνωστά… τρολς που κατά καιρούς λυμαίνονται τον χώρο, τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

Ασφαλώς και ο κ. Χατζηδάκης ενοχλείται με την ολοένα και πιο έντονη παρουσία μας επί ζητημάτων που αφορούν τους συνταξιούχους. Αλλά, αλήθεια αναρωτιόμαστε, όταν προ τριμήνου το προεδρείο του ΕΝΙΑΙΟΥ Δικτύου Συνταξιούχων, συναντήθηκε ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, με τον επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τότε ήμασταν «Δίκτυο Συνταξιούχων ΣΥΡΙΖΑ»;

Πριν από λίγες μόλις μέρες, ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου, μας αποκάλεσε με το ακριβές μας όνομα, από το βήμα της Βουλής, σε μια αναφορά του για τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Με ευγένεια και την δέουσα σοβαρότητα. Αυτή που λείπει από εσάς, κύριε Χατζηδάκη.

Όταν το 2018 υπήρξε το μείζον θέμα με τις συντάξεις χηρείας, το ΕΝΙΑΙΟ Δίκτυο Συνταξιούχων είχε ασκήσει έντονη κριτική στην τότε Κυβέρνηση και με σκληρούς χαρακτηρισμούς, είχε τοποθετηθεί ενάντια στον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Τότε, τι ήμασταν κύριε Χατζηδάκη; Δίκτυο Συνταξιούχων της… ΝΔ;

Πόση υποκρισία πια…

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Χατζηδάκης βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Προφανώς, ακόμα και εσωτερικό της Κυβέρνησης, δεν θα μπορούσαν να είναι ευχαριστημένοι από τις αποδόσεις του. Οι απονομές των συντάξεων, που παραμένουν «όνειρο απατηλό» για χιλιάδες δικαιούχους, αποτέλεσαν βασικό λόγο που ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο. Έως τώρα, είναι ολοφάνερο ότι περνάει «κάτω από τον πήχη». Για να μην μιλήσουμε για τις πρωτοβουλίες του με τους… πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές. Δύο Δελτία Τύπου ξόδεψε και ακόμα να μάθουμε πόσες συντάξεις εξέδωσαν οι επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα!

Το γεγονός ότι το ΕΝΙΑΙΟ Δίκτυο Συνταξιούχων καυτηριάζει την πολύ κακή απόδοση του υπουργού Εργασίας, ασφαλώς και τον ενοχλεί. Δεν πειράζει. Εμείς παραμένουμε στην διάθεσή του. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα συναντήσεις με τον ίδιο και τους συμβούλους του και ΟΛΟΙ έχουν αρνηθεί. Γιατί αλήθεια; Τι φοβούνται; Είμαστε λαϊκιστές, ή μήπως δεν καταδέχεται να μιλήσει με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων; Ή μήπως είμαστε… Συριζαίοι;

Το ΕΝΙΑΙΟ Δίκτυο Συνταξιούχων κατά το παρελθόν έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις και με άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Είχαμε συναντηθεί με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, μεταξύ άλλων. Το ΕΝΙΑΙΟ Δίκτυο Συνταξιούχων, θα αποδεχτεί κάθε πρόσκληση που θα γίνει για συνάντηση από οποιοδήποτε κόμμα. Εννοείται και από τους εκπροσώπους της σημερινής Κυβέρνησης. Άλλωστε, το ΕΝΙΑΙΟ Δίκτυο Συνταξιούχων, το απέδειξε ότι ενδιαφέρεται για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, μετά τις δύο διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τον κ. Σταϊκούρα. Ο ομόσταυλός του κ. Χατζηδάκης, μπορεί να απευθυνθεί εκεί για περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε να τα κρίνουν οι πολίτες. Ο κ. Χατζηδάκης όμως, που φέρει ακέραια την ευθύνη για την διάλυση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν δικαιούται να ομιλεί. Πολύ περισσότερο δεν δικαιούται να προσβάλει, πετώντας ύπουλα, «λάσπη στον ανεμιστήρα».

Τον καλούμε να μάθει το όνομά μας. Ίσως, κάποια στιγμή, ενδιαφερθεί και για τις θέσεις μας. Μπορεί να του φανούν χρήσιμες.

Σίγουρα, δεν θα του φανεί χρήσιμη η αμετροέπεια που τον διέπει. Αλλά αυτό είναι ζήτημα αγωγής…

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα