ΠεριφέρειαΜήνυμα για την ημέρα της γυναίκας

Μήνυμα για την ημέρα της γυναίκας

Ο φετινός εορτασμός της ημέρας της γυναίκας όπου τιμώνται οι αγώνες του φεμινιστικού κινήματος του 19ου αιώνα για ίσα δικαιώματα, δίκαιη μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες στην εργασία, στην πολιτική, στη μόρφωση και στο κοινωνικό γίγνεσθαι, σκιάζεται από τα δεινά του πολέμου στην Ουκρανία και το δράμα των αμάχων, για να καταφέρουν να διασωθούν, να διατηρήσουν τη συνοχή των οικογενειών τους και την ανεξαρτησία της Χώρας τους.

Οι γυναίκες της Ουκρανίας, βλέπουμε πως με αυταπάρνηση προστατεύουν τα παιδιά τους, τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους συνανθρώπους μας και δίνουν παραδείγματα θάρρους και αξιοπρέπειας.

Σε όλα τα μέρη του κόσμου, όπου η δημοκρατία είναι ζητούμενο, οι αγώνες των γυναικών είναι συνεχείς και οι περιπτώσεις φυλετικού ρατσισμού, εκμετάλλευσης και κακοποίησης καταδικαστέες.

Στην πατρίδα μας, έχουν γίνει πολλά βήματα για επίτευξη των αρχικών στόχων του γυναικείου κινήματος, αλλά μένει πολλά να γίνουν ακόμη, αφού αυθαιρεσίες στο εργασιακό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον συνεχίζουν να υφίστανται, ενώ η πολυνομία και η καθεστηκυία αντίληψη, ενίοτε αποδυναμώνει τα γυναικεία ζητήματα.

Η πολυπολιτισμικότητα και η εισδοχή στην Ελληνική κοινωνία διαφόρων, ξένων προς την κουλτούρα μας, πολιτισμικών και κοινωνικών αντιλήψεων, έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε σαρωτικές αλλαγές συμπεριφοράς προς τις γυναίκες, με έξαρση σε ειδεχθή εγκλήματα, βία και καταδικαστέες συμπεριφορές σε βάρος τους.

Ας ελπίσουμε ο φετινός εορτασμός να μην μείνει μόνο στα τυπικά και στα ευχολόγια και να αναληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία των ευάλωτων γυναικών και την εξάλειψη αρνητικών φαινομένων που πλήττουν τη ζωή, την περιουσία, την εργασία και εξέλιξή τους.

Η τοπική αυτοδιοίκηση επίσης, μπορεί να συμβάλει με εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών που θα αναπτύξει, στην προώθηση των γυναικείων ζητημάτων και της ουσιαστικής ισότητας των δύο φύλων.-

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα