ΠεριφέρειαΜεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης του συνόλου σχεδόν των έργων της «ΤΑΠΤοΚ»

Μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης του συνόλου σχεδόν των έργων της «ΤΑΠΤοΚ»

Η απόκρυψη της αλήθειας, η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα αποτελούν πλέον συνήθη πολιτική τακτική για τον κ.Μανώλη Σκαντζό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ.Σκαντζός ο οποίος υπογράφει ως Πρόεδρος της εταιρείας «ΤΑΠΤοΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020-ΑΜΚΕ» μας ενημερώνει μέσω δελτίο τύπου για το έργο της Ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Ριζών Τεγέας.

Καταρχάς μας προκαλεί εντύπωση που ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας παραμένει πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «ΤΑΠΤοΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020-ΑΜΚΕ» παρότι έχει ανακοινωθεί από τον κ.Νίκα η αντικατάστασή του.

Ο κ.Σκαντζός λοιπόν μας ενημερώνει για τις εξελίξεις της υλοποίησης του έργου της ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας των Ριζών. Στο ίδιο δελτίο τύπου αναφέρει ότι ο ίδιος και η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα δρομολόγησαν το συγκεκριμένο έργο.

Είμαι υποχρεωμένος ως μέλος της «Νέας Πελοποννήσου» και Αντιπεριφερειάρχης στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή να αποκαταστήσω την αλήθεια απέναντι στα μεγάλα ψέματα του κ.Σκαντζού.

Το συγκεκριμένο έργο λοιπόν με την με αριθμ. 1215/1.7.2019 απόφαση ένταξης του Πέτρου Τατούλη εντάχθηκε με κωδικό ΟΠΣ 5044939 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».

Τα έργο είχε ως χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έναρξης την 11 Μαρτίου 2020 και λήξης της πράξης την 11 Ιουνίου 2021. Για την ένταξη της συγκεκριμένης πράξης απαιτήθηκε συνεργασία της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής με την τέως Δημοτική Αρχή του αείμνηστου Δημήτρη Παυλή, αφού για την ωρίμανση των μελετών του απαιτήθηκαν γνωμοδότηση Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, γνωμοδότηση Αρχαιολογίας, Περιβαλλοντική Αδειοδότηση, έγκριση μελέτης από Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσιών Έργων, έγκριση μελέτης από Δημοτικό Συμβούλιο κτλ.

Όλες αυτές οι διαδικασίες προηγήθηκαν της ένταξης του έργου κ.Σκαντζέ και όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες της Τεγέας και των Ριζών έγιναν από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.

Ως πρόεδρος του «ΤΑΠΤοΚ» ο κ.Σκαντζός παρέλαβε το έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα με εξασφαλισμένους πόρους.

Με καθυστέρηση ενός (1) ολόκληρου χρόνου την 21 Ιουλίου 2020 με ευθύνη του κ.Νίκα τροποποιείται η συγκεκριμένη πράξη, χωρίς μέχρι εκείνη τη στιγμή να μην έχει γίνει καμία απολύτως εργασία, αλλάζοντας κατ’ελάχιστον τον προϋπολογισμό με μοναδικό στόχο την παραπλάνηση των πολιτών. Το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης του έργου μεταφέρεται δύο (2) χρόνια αργότερα με ημερομηνία λήξης την 31 Δεκεμβρίου 2023.

Το έργο δημοπρατήθηκε και υλοποιείται από τη νυν Δημοτική Αρχή και ο μοναδικός υπεύθυνος για την ενημέρωση και την εξέλιξη των εργασιών είναι ο κ.Δήμαρχος και όχι ο κ.Σκαντζός.

Ας μην ασχολείται ο κ.Σκαντζός με έργα για τα οποία δεν έχει συμβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο στην υλοποίηση τους παρά μόνο στην καθυστέρηση τους.

Επειδή είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η διαχείριση των έργων της εταιρείας «ΤΑΠΤοΚ» από τον κ.Σκαντζό είναι απολύτως αποτυχημένη, τον καλούμε να δημοσιοποιήσει το Δελτίο Παρακολούθησης-Αξιολόγησης και τα συμπεράσματα του Ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου από 26 Ιουλίου 2021 έως 30 Ιουλίου 2021 και από 30 Αυγούστου 2021 έως 10 Σεπτεμβρίου 2021 και αφορά την περίοδο όπου ο κ.Σκαντζός είχε την ευθύνη Διοίκησης.

Με αυτόν τον τρόπο θα ενημερωθούν οι πολίτες για τη σημαντική υστέρηση που παρουσιάζει σχεδόν το σύνολο των βασικών απαιτήσεων της υλοποίησης του προγράμματος και τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης του συνόλου σχεδόν των έργων της «ΤΑΠΤοΚ» που αφορούν τα 20.000.000€ που εξασφάλισε ο Πέτρος Τατούλης για την Αρκαδία.

Γιώργος Ρουμελιώτης

Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αρκαδίας

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα