ΚορινθίαΝ. Σταυρέλης: Ναι στην παραχώρηση Δημοτικού ακινήτου για ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου με...

Ν. Σταυρέλης: Ναι στην παραχώρηση Δημοτικού ακινήτου για ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου με όρους

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξή μας ψήφισε θετικά στην παραχώρηση του ακινήτου Δήμου στην περιοχή Μπαθαρίστρα Κορίνθου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου.

► Λάβαμε υπόψη μας τις σοβαρότατες χρόνιες ανάγκες στέγασης των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορίνθου.

► Λάβαμε υπόψη την σοβαρότητα που πρέπει να διέπει το Δήμο Κορινθίων

► Λάβαμε υπόψη τους όρους διασφάλισης υλοποίησης του έργου

► Λάβαμε υπόψη μας την πρώτη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2020

Ζήτησα επιτακτικά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και λάβαμε έγγραφες διαβεβαιώσεις με το υπ’ αριθμ. 8039/68585/24-ρμδ/2-3-2022 έγγραφο του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και την α/2-3-2022 επιστολή του αρμόδιου Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου με την οποία επιβεβαιώνει και συμφωνεί με το περιεχόμενο του εγγράφου του Αρχηγείου.

Οι έγγραφες διαβεβαιώσεις αφορούν α) Το αίτημα παραχώρησης του συγκεκριμένου ακινήτου για συγκεκριμένο σκοπό (Αστυνομικό Μέγαρο), β) Την δέσμευση χρηματοδότησης από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, γ) Την ολοκλήρωση του έργου εντός της τριετίας.

Θεωρούμε πως κάναμε το καθήκον μας για το συμφέρον της πόλης και των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Τονίζουμε ότι δεν θα δίναμε θετική ψήφο αν δεν είχαμε λάβει αυθημερόν τις ανωτέρω διαβεβαιώσεις. Οι Υπουργοί έρχονται και παρέρχονται αλλά τα Υπουργικά έγγραφα μένουν και δεσμεύουν.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να ενταχθεί χρηματοδοτικά το έργο και να εκτελεστεί στον προβλεπόμενο χρόνο το έργο.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα