ΑργολίδαΠορεία υλοποίησης έργων αγροτικής ανάπτυξης στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Πορεία υλοποίησης έργων αγροτικής ανάπτυξης στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την πορεία υλοποίησης έργων αγροτικής ανάπτυξης στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 και ώρα 19.45.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά

«Πορεία υλοποίησης έργων αγροτικής ανάπτυξης στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας»

Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη τόσο για την πορεία όσο και το μέλλον του αγροτικού τομέα της χώρας. Τα προβλήματα των αγροτών είναι πολλά λόγω της ακρίβειας στην ενέργεια και όπως φαίνεται τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση δεν αρκούν για την αντιμετώπισή τους.

Παράλληλα, έχει γίνει φανερή και η ανάγκη προώθησης και υλοποίησης έργων που θα διευκολύνουν τους αγρότες στην καλλιεργητική διαδικασία και θα τους ανακουφίσουν από το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής.

Πρόσφατα όπως πληροφορηθήκαμε πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων Και Υποδομών για θέματα αγροτικής ανάπτυξης του Νομού Αργολίδας .

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα εξής:

1. Η αναβάθμιση κεντρικού αντλιοστάσιου Αναβάλου. Για την ασφαλή και ευέλικτη λειτουργία του, αντικατάσταση ενός αντλητικού συγκροτήματος. Υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση σε ανοιχτή πρόσκληση ΠΠΑ.
2. Η πορεία της πράξης “Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας του Ν. Αργολίδας”.

3. Η πορεία της πράξης «Κατασκευή έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στους δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου» Συζητήθηκε η όδευση του αγωγού μεταφοράς εκτός των οικισμών νέας Τίρυνθας και Αγίου Ανδριανού καθώς και το θέμα των αρδευτικών δικτύων που δεν έχουν περιληφθεί στην πράξη.

4. Η πορεία της πράξης «Έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας».

5. Έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ΑΠΕ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους λειτουργίας των οργανισμών εγγείων βελτιώσεων (ΤΟΕΒ).

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Σε ποιο στάδιο της διαδικασίας υλοποίησης βρίσκεται κάθε ένα από τα προαναφερόμενα έργα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών;

Ο ερωτών βουλευτής

Ανδρέας Πουλάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα