ΑργολίδαΗ φωτεινή εξαίρεση σε ένα θολό τοπίο

Η φωτεινή εξαίρεση σε ένα θολό τοπίο

Mια φωτεινή εξαίρεση σε ένα θολό τοπίο αποτελεί η περίπτωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου.

Ακούραστος και μεθοδικός και πρωτίστως ευγενής και άμεμπτου ηθικής, ο ίδιος χρεώνει στον εαυτό του δεκαπεντάωρο φόρτο εργασίας σε καθημερινή βάση. Με την στάση του και την τεχνογνωσία που εφαρμόζει απρόσκοπτα δικαιώνει απόλυτα όσους τον πρότειναν προκειμένου να υπηρετήσει το εν λόγω νευραλγικό πολιτειακό πόστο.

Με αυξημένες αρμοδιότητες καθώς διευθύνει αρκετά Συμβούλια, με καθοριστική παρουσία ακόμη και σε διεθνές επίπεδο ο Ναυπλιώτης Κυβερνητικός δίνει ουσιαστικές λύσεις και “ξεβαλτώνει” έργα Πολιτισμού τα οποία νομοτελειακά θα ακολουθήσει η οικονομική ανάπτυξη στις κατά τόπους ευεργετηθείσες περιοχές.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Γιώργος Διδασκάλου προεδρεύει στο ΔΣ του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το οποίο εκτιμάται ως ένα από τα ισχυρότερα θεσμικά όργανα της χώρας μας.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως στην πορεία και την σταδιοδρομία του Διδασκάλου υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία λόγων και έργων καθιστώντας τον ως έναν από τους πιο αξιόπιστους συνομιλητές πραγματικά για όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως του ιδεολογικού προσήμου που οι ίδιοι φέρουν…

Με νέο αναψυκτήριο, πωλητήριο και δωρεάν ίντερνετ υποδέχεται φέτος τους επισκέπτες του το Κάστρο του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο.

► Ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για τη στέγαση του νέου αναψυκτηρίου και πωλητηρίου στο κάστρο Παλαμηδίου με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων πολιτιστικών υπηρεσιών το καλοκαίρι του 2022 από το ΥΠΠΟΑ και τον ΟΔΑΠ.
► Ένας στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά παράλληλα και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, με συνέπεια και προγραμματισμό ικανοποιείται.
► Ταυτόχρονα, με γοργούς ρυθμούς υλοποιείται, σε συνεργασία με τη COSMOTE, το έργο παροχής δωρεάν ίντερνετ στο κοινό.
Σύντομα το κάστρο του Παλαμηδίου θα αποτελεί ένα ακόμα μνημείο το οποίο θα συνδέει με σεβασμό την αρχαιότητα με τη σύγχρονη ψηφιακή εποχή αναβαθμίζοντας την εμπειρία του επισκέπτη.
► Ευθύνη. Συνέπεια. Έργο.

Άγιος Γεώργιος Ναυπλίου: Προγραμματίσαμε. Δεσμευτήκαμε. Υλοποιούμε.

► Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες άμεσων μέτρων υποστύλωσης στο εσωτερικό τμήμα του μνημείου από το ΥΠΠΟΑ.
► Ένα τοπόσημο του Ναυπλίου, ένα ακόμα σπουδαίο μνημείο της Αργολίδας, αρρηκτα συνδεδεμένο με τη διαδρομη μας. Ένας ιερός ναός, με τον οποίο μεγαλώσαμε και καθήκον μας ειναι η προστασια του.

Θωρακίζει την προστατευόμενη ιστορική Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το ΥΠΠΟΑ

Με την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου καθορίζονται οι βασικές αρχές για την κατάρτιση ενός διαχειριστικού σχεδίου (Master Plan), το οποίο λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες των δύο μνημειακών συνόλων που συγκροτούν την Άνω και την Κάτω Πόλη, αλλά και το πολιτιστικό και φυσικό τους περιβάλλον, θα δημιουργήσει το πλαίσιο για μια ολοκληρωμένη διαχείριση του σημαντικού αυτού αρχαιολογικού χώρου.
Η Λακωνία, με τον μοναδικό της πολιτιστικό πλούτο, θωρακίζεται, προστατεύεται, αναδεικνύεται.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα