Home Άρθρα Ουκρανία: Άσχετοι και ανιστόρητοι – Σιωπή δεν είναι ταινία…

Ουκρανία: Άσχετοι και ανιστόρητοι – Σιωπή δεν είναι ταινία…

0
Γράφει Θόδωρος Βαρίκος

Κάποιος Αιγύπτιος σοφός, προ χριστού, είπε στον Αθηναίο φιλόσοφο Πλάτωνα: «Οι Έλληνες αείποτε παίδες εισί» (είναι πάντα παιδιά). Κάποιοι άλλοι είπαν, ότι το είπε ο ίδιος, ο Πλάτωνας. Και οι δυο τους, πάντως, συμφωνούν στα… παιδιά. Ένας πολύπειρος Ισραηλινός διπλωμάτης, που είχε υπηρετήσει στις ποιο μεγάλες χώρες του κόσμου, όταν ήλθε και στην Αθήνα, πριν λίγα χρόνια, ρωτήθηκε, από Έλληνα δημοσιογράφο, πως βλέπει τους Έλληνες, ως λαό.
Απάντησε: «Ζωντανοί, εργατικοί, φιλότιμοι, γλεντζέδες, εκδηλωτικοί, αλλά έχουν ένα ελάττωμα. Είναι ευκολόπιστοι, επιπόλαιοι, ανυποψίαστοι και όχι… διορατικοί. Κοντολογίς… χαζοχαρούμενοι». Αυτά αντί προλόγου. Αυτές οι σκέψεις – παραδοχές, από την πλευρά μου, με προβλημάτισαν με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Με βάση τώρα, τις εξελίξεις στον πόλεμο αυτόν, φαίνεται να επιβεβαιώνονται διαχρονικά πλέον, και τα παραπάνω… ψυχογραφήματα και οι μαγνητικές ακτινογραφίες του Πλάτωνα και Ισραηλινού.

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ ΑΘΥΡΜΑΤΑ

Τι είπαν το… αστροπελέκι Πρωθυπουργός της Χώρας κ. Μητσοτάκης και η ψυχοπονιάρα των λαθρομεταναστών, Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σακελαροπούλου; Ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι η πρώτη εισβολή – πόλεμος, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. (σ.σ Για αυτό και εμείς είμαστε η πρώτη χώρα, ντε, από τις τρεις που… έτρεξαν και έδωσαν επιθετικό οπλισμό, στους Ουκρανούς.) Καλά οι δηλώσεις – θέσεις στελεχών κομμάτων και φορέων σε στέλνουν κατευθείαν σε… νευρολογικές κλινικές. Είναι όμως έτσι τα πράγματα και η ιστορική αλήθεια;
Κατ΄αρχήν η δεκάχρονος εισβολή, πόλεμος, βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής ένωσης, και των Μουσουλμανικών χωρών, που ισοπέδωσαν τη Σερβία και κομμάτιασαν σε εφτά κρατίδια – προτεκτοράτα την πρώην Γιουγκοσλαβία, τι ήταν; Εκπαιδευτικές ασκήσεις; Τα δύο αφύσικα… Μουσουλμανικά ψευτοκρατίδια (Βοσνία, Κόσσοβο) μέσα στην καρδιά της Ευρώπης, το ΝΑΤΟ δεν τα δημιούργησε; Γιατί δεν εφαρμόζεται, 20 χρόνια τώρα, η απόφαση 1244 του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, που αποφάσισαν για μερική αυτονομία του Κοσσόβου και όχι για ανεξάρτητο κράτος; Δεν βγήκε πραγματικό βίντεο μόλις… προχθές, που δείχνει τον… δολοφόνο Μπάιντεν, που σεληνιαζόταν, ως αντιπρόεδρος τότε της Αμερικής, να βομβαρδίσουν σκληρά και άμεσα το Βελιγράδι; Τώρα έχει ευαισθησίες, μόνον, για το Κίεβο;

Ανεβοκατέβαινα επί 10 χρόνια στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Εκεί… ορκίστηκα, πως, εάν κάνουν τα ίδια στην πατρίδα μου την Ελλάδα, θα γίνω… καμικάζι και θα ανατινάξω Αμερικάνικη και Γερμανική πρεσβεία. Τα ίδια, με τους Σέρβους, ετοίμαζαν και για εμάς. Τους τα χάλασε και τους κάρφωσε… ο μέγας πατριώτης Ελληνοαμερικάνος Λάλας, που έδωσε τα απόρρητα τέλεξ της Αμερικανικής πρεσβείας στους Έλληνες (;), που τον καρφώσανε, στη συνέχεια, στους Αμερικανούς και τον έκλεισαν φυλακή. Τέτοιοι μπάσταρδοι και προδότες είμαστε. Βάλτε σε λογαριασμό μου, 3000 ευρώ, (είμαι φτωχός δημοσιογράφος) να βγάλω αληθινό βιβλίο και να μάθετε τι… έκρυβαν τα εξαγορασμένα, της εποχής, διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ και τα βιβλία τους.

Πάμε τώρα στις άλλες εισβολές – πολέμους, μετά τον δεύτερο πάντα παγκόσμιο πόλεμο, στους φρέσκους: Ποιοι έκαναν εισβολές – πολέμους, στο Ιράκ με 950.000 νεκρούς και 1.500 εκατ. τραυματίες, στο Αφγανιστάν, άγνωστα τα στοιχεία, στη Συρία (γνωστοί οι 11.000 μαχητές Κούρδοι νεκροί, για να «καθαρίσουν» τους Τζιχαντιστές και να σωθεί το ΝΑΤΟ, —ΗΠΑ, Ε.Ε), στη Λιβύη, που συνεχίζεται, στην Αρμενία από Τουρκία και Τζιχαντιστές. Όσο για την Κύπρο, που μας ετοιμάζουν στενό (;) κουστούμι οι Ρώσοι πλέον, μόλις προχθές μίλησε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος και τι είπε; «Είναι ευκαιρία, λέει, να πιέσουμε το ΝΑΤΟ , Ε.Ε, να φύγει τώρα ο Τουρκικός στρατός». Δεν έχει (έχουν) πάρει χαμπάρι, τάχα, ότι η Τουρκία έχει γράψει, εκεί που υποψιάζεστε και τα 25 ψηφίσματα του ΟΗΕ, Σ.Α και θα γράψει και το 26ον; Είδατε ποτέ κυρώσεις και τιμωρίες; Είπαμε παιδάκια είμαστε.

ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΣΙΩΠΗ

Όπως γνωρίζετε κάθε πρόβλημα, είναι σαν τα δένδρα. Τα οποία φυτρώνουν, αναπτύσσονται και ξεραίνονται από τις ρίζες τους. Και το Ουκρανικό – δένδρο, έχει τις ρίζες του τουλάχιστον, από το 1990. Θάτσερ, Μπους και ΓΚορμπατσώφ, συμφώνησαν, η Αν. Γερμανία να ενωθεί με την τότε Δυτική. Σε αντάλλαγμα η Δύση δεν θα έβαζε στο ΝΑΤΟ τις πρώην Ανατολικές Χώρες. Από τη Ρωσία τηρήθηκε η συμφωνία. Από ΝΑΤΟ δηλαδή την Αμερική, όχι. Όχι μόνον τις έχωσαν αμέσως και τις γέμισαν με βάσεις και σύγχρονο οπλισμό, αλλά πήγαν να την αποκλείσουν, από Εύξεινο πόντο και Αζοφική Θάλασσα, μέσα από την Κριμαία. Εκεί όμως, η Ρωσία, είχε τη μεγαλύτερή της ναυτική βάση και τον πυρηνικό ναύσταθμο της Σεβαστούπολης (Σεβαστουπόλ), για αυτό με τσαμπουκά «κατέλαβε» την Κριμαία το 2014. Πέρα από το γεγονός ότι όλοι (με δημοψήφισμα) είναι Ρωσόφρονες, Ρωσόγλωσσοι, και μεταξύ αυτών και οι 150.000 αρχέγονοι Έλληνες. Και το αποκορύφωμα, του ηγεμονισμού κτύπησε κόκκινο το 2008 στο Βουκουρέστι, όταν ο μικρός Μπους έβαλε το ΝΑΤΟ να προτείνει την Ουκρανία και Γεωργία ως υποψήφια μέλη του. Με την κίνηση αυτή, θα έφθανε στο υπογάστριό της – αχαμνά της το ΝΑΤΟ, πάλι μέσω Ουκρανίας. Σε 5, 6 λεπτά από τα σύνορα της Ουκρανίας η Μόσχα γίνεται σκόνη. Έτσι ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή της Ρωσίας.

Τώρα, γιατί οι Δυτικές ηγεσίες και οι ελληνικές είναι, αντιρωσικές; Διότι, απλά σκόπιμα συγχέουν την πρώην Σοβιετική Ένωση με την τωρινή Ρωσία, που είναι πλέον καπιταλιστική. Άρα δεν είναι η παλιά σύγκρουση… κοινωνικών συστημάτων – κομουνισμός – καπιταλισμός. Ούτε κινδυνεύουν τα σύνορα σε χώρες της Δύσης και Αμερικής. Η Σερβία, άλλωστε, ποιους απειλούσε, που την ισοπέδωσαν; Εδώ κινδυνεύει όμως, η Παγκοσμοποίηση και ο… φαταουλισμός της Αμερικής, που δεν θέλει ξεχωριστά κράτη – έθνη, θρησκείες, πολιτισμό, ελευθερίες και ανεξαρτησίες, αλλά μόνον το χρήμα (τα πεκικίνια ντε) μέσα από τις κεφαλαιουχικές παγκόσμιες πολυεθνικές ελίτ. Από την άλλη εκδηλώθηκαν από τάχα μου ειδικούς και κάποια, παλιά, απωθημένα, κατά των Ρώσων. Σε κάποια ίσως να έχουν δίκαιο.

Εγώ όμως ξέρω από τα διαβάσματά μου, ότι: Με τη συνθήκη Κιουτσουκ Καιναρτζή (Ρωσίας – οθωμανών) φτιάχθηκε ο προεπαναστατικός στόλος (1821) τα σιτοκάραβα βατσέλα, που έλεγε ο Κολοκοτρώνης. Η τελευταία μάχη του Πέτα με τους Τούρκους, από το Δημ. Υψηλάντη, έγινε ταυτόχρονα με τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο. Το 1897 που οι Τούρκοι μας έφθασαν κοντά στη Λαμία, (Δομοκό) με παρέμβαση της Ρωσίας, δεν έφθασαν στη Μάνη. Τα Δωδεκάνησα τα πήραμε και… από τους Ρώσους (1947) γιατί η γραμμή ήταν να ψηφίσουμε αυτό που θα ψηφίσει, ο Μολότωφ. Και ο Μιχαλακόπουλος (υπουργός εξωτερικών) «ψήφισε» Μολότωφ. Για το Κυπριακό είναι η μόνη υπερδύναμη που μας στηρίζει πιστά και κοντράρει τις άλλες. Άγνωστο, από εδώ και πέρα τι θα κάνει όμως, με τους… θρασύδειλους Έλληνες μπράβους του ΝΑΤΟ. Και για να το τελειώνουμε. Και τον Κώστα Καραμανλή (μικρόν) οι Ρώσοι τον έσωσαν (για τον αγωγό) από τον Ελληνοαμερικανό (;) Βασίλε, αλλά ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Δασούλας, την έστειλε στο αρχείο. Θέλω να δω τι θα γίνει στη δίκη, που ο κ. Καραμανλής, έστω μετά από 7 χρόνια, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής. Και εμένα, εάν συμβεί… κάτι θα είναι από την πρεσβεία τους. Δεν είμαστε ηλίθιοι. Εντάξει;

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version