Home Αργολίδα “Πολλά δις αλλά ακόμα να τα δεις λένε οι αγρότες για τα...

“Πολλά δις αλλά ακόμα να τα δεις λένε οι αγρότες για τα μέτρα της κυβέρνησης”..

0

Σημεία ομιλίας του βουλευτή Ν. Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027»

  • Σήμερα και υπό την πίεση της κοινής γνώμης,  επιχειρήσατε  να αλλάξετε το κλίμα με ανακοίνωση επιμελώς ατημέλητων μέτρων κατά της ακρίβειας. Επικοινωνία αντί ουσίας. Οι αγρότες έχουν βαρεθεί εδώ και καιρό να ακούνε για μέτρα αλλά δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Οι ίδιοι λένε χαρακτηριστικά «Πολλά δίς με «γιώτα»  αλλά ακόμα να τα δεις  με «έψιλον γιώτα». Σας έχουν καταλάβει.
  • Το κόστος των λιπασμάτων και των ζωοτροφών έχει φθάσει στα ουράνια, οπότε η μείωση του ΦΠΑ στο 6% από 13% δεν προσφέρει καμία οικονομική βοήθεια, αντίθετα θα εισπράξετε περισσότερο ΦΠΑ. Τα λιπάσματα και οι ζωοτροφές για το 2022 έχουν ήδη αγοραστεί από τους αγρότες και κτηνοτρόφους.
  • Για το αγροτικό πετρέλαιο περιμένουμε  να δούμε την απόφαση εφαρμογής για να δούμε  εάν λέτε αλήθεια. Γιατί τα 50 εκ που ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβριο από τον Πρωθυπουργό ακόμα δεν τα έχει δεί κανένας. Συνεχίζετε δε, το «ανέκδοτο» της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα, παρά τις καταγγελίες ότι σε πολλές περιπτώσεις κυμαίνεται σε πολύ χαμηλότερα ποσοστά.
  • Αναφορικά με το παρόν, σχέδιο νόμου θα ήθελα να επισημάνω ότι το ζήτημα της ανάπτυξης δεν είναι μόνο η απορρόφηση των κονδυλίων. Είναι κυρίως ζήτημα στρατηγικής τοποθέτησής τους.
  • Με άλλα λόγια ποιοι θα χρηματοδοτηθούν και πόσο ώστε και να δημιουργηθεί ανάπτυξη και να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που είναι η ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας.
  • Να στηριχθούν εκείνοι που παράγουν, όπως οι αγρότες μας που ακόμα να εισπράξουν τις ενισχύσεις περασμένων ετών και οι αλιείς μας από το Ταμείο των θαλασσών. Να φανούν τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ, των Ευρωπαϊκών Ταμείων, των φορέων που διαχειρίζονται την Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά και του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο αφήνετε εκτός του παρόντος νομοσχεδίου.
  • Ιδίως στον νευραλγικό τομέα της γεωργίας, τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ήταν ισχνά μέχρι σήμερα. Έγινε όμως αξιολόγηση για τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτό;
  • Είσαστε διατεθειμένοι να φτάσετε το μαχαίρι στο κόκκαλο και να προστατέψετε ουσιαστικά τους αγρότες μας ή θα μείνετε μόνο σε μεσοβέζικες λύσεις όπως η αφαίρεση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της αρμοδιότητας εφαρμογής του στρατηγικού σχεδίου της νέας ΚΑΠ, και η μεταβίβασή της στη νέα ειδική υπηρεσία διαχείρισης κοινοτικών επιδοτήσεων, μετατρέποντας το υπουργείο σε ένα κέλυφος χωρίς περιεχόμενο;
  • Το ΠΑΣΟΚ έχει συνδεθεί στην συλλογική συνείδηση ως εκείνη η παράταξη που προστάτεψε τον μέσο πολίτη από την ακρίβεια, που έβαλε πλάτη ώστε να ανέβει το επίπεδο ζωής του. Πιστοί στην πολιτική μας παράδοση, σας καλούμε να στρέψετε την πυξίδα της ανάπτυξης στην κοινωνία και στις ανάγκες της.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version