ΑργολίδαΈνας διεθνούς εμβέλειας Γενικός

Ένας διεθνούς εμβέλειας Γενικός

Αν και εδώ και δυόμιση χρόνια ξεκλειδώνει σημαντικά έργα Πολιτισμού ανά το Πανελλήνιο ως Γενικός Γραμματέας του ομώνυμου Υπουργείου, προτιμά να διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ. Ας μην κρυβόμαστε, είναι γνωστό στους πολιτικά μυημένους ότι ως πρόεδρος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και άλλων Θεσμικών Οργάνων ο Γιώργος Διδασκάλου έχει αναλάβει τα ηνία του ισχυρότερου Πολιτειακού πόστου εν συγκρίσει με τα αντίστοιχα Υπουργεία της Ελληνικής Κυβέρνησης. Είναι αποδεκτό ότι εν προκειμένω τοποθετήθηκε ο ενδεδειγμένος άνθρωπος στο κατάλληλο πόστο. Αλιέυσαμε από το προσωπικό του προφίλ τις δημοσιεύσεις που αποδεικνύουν περίτρανα πως ο Ναυπλιώτης Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΟ βρίσκεται μονίμως στο επίκεντρο των περισσοτέρων πολιτικών γεγονότων τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις προσλαμβάνουν υπερεθνικό χαρακτήρα και διεθνείς διαστάσεις…

► Είχα τη χαρά ως επικεφαλής της ομάδας υποδοχής του ΥΠΠΟΑ να δεχθώ την αντιπροσωπεία του Υπουργείου Πολιτισμού της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να συζητήσουμε ζητήματα συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η σημασία της ενδυνάμωσης των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών.
Έντονο ήταν το ενδιαφέρον για συνεργασία σε επιμέρους τομείς όπως η προστασία, η συντήρηση, η αποκατάσταση και η ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, η αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών, καθώς και η συνεργασία στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών όπως η UNESCO για θέματα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
► Η εξωστρέφεια της Ελλάδας σε όλους τους τομείς είναι προτεραιότητα για τη χώρα, προτεραιότητα για το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

► Με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο της Ελλάδας κ. Μαργαρίτη Σχοινά και με τη συνοδεία του Γενικού Γραμματέα ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σκάλκο επισκεφτήκαμε το Άγιον Όρος.
Με σεβασμό στην Αγιορείτικη Κοινότητα επιβεβαιώσαμε τους στενούς δεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Κράτους με στόχο την στήριξη όλων των δράσεων της Αθωνικής Πολιτείας.
► Η εμπειρία της εξαιρετικής και ιδιαίτερα ζεστής υποδοχής και φιλοξενίας σε ένα ιερό τόπο παγκόσμιας θρησκευτικής σπουδαιότητας και τεράστιας αξίας, κατέστησε την επίσκεψή μας στο Άγιον Όρος πραγματικά μοναδική.
► Στο πλαίσιο της παραμονής μας επισκεφτήκαμε την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές, όπου μας υποδέχθηκαν θερμά τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος και ο Υποδιοικητής κ. Αρίστος Κασμίρογλου.
► Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Ιβήρων, την Ι.Μ. Κουτλουμουσίου, την Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας, την Ι.Μ. Παντοκράτορος και την Ι.Μ. Βατοπεδίου.
► Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την υποδειγματική οργάνωση του προγράμματος της αποστολής, καθώς και τον Προϊστάμενο της Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους κ. Γιώργο Σκιαδαρέση και τα στελέχη για την παραδειγματική τους διαχρονική παρουσία και εργασία.
► Θερμά θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλα τα μέλη της Αγιορείτικης Κοινότητας τα οποία μας υποδέχθηκαν με αγάπη και μας “φώτισαν” σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

► Υποδεχθήκαμε σήμερα με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο νέο Αρχαιολογικό μουσείο Χανίων. Σε μια επίσημη επίσκεψη, περιηγήθηκε σε όλες τις συλλογές αλλά και στην οικογενειακή συλλογή Κωνσταντίνου, Μαρίκας και Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το νεο μουσείο Χανίων ανοίγει τις πόρτες του μετά από αρκετά χρόνια εργασιών.
Ένα «κόσμημα» της σύγχρονης εποχής που «αγκαλιάζει» αρμονικά την αρχαία πολιτιστική μας κληρονομιά.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι προσέφεραν διαχρονικά τις υπηρεσίες τους για την κατασκευή του σύγχρονου μουσείου της Κρήτης και ειδικότερα στην προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων κ. Παπαδοπούλου Ελένη και στα στελέχη της Υπηρεσίας.
► Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, Κρήτη

Σήμερα, μαζί με συναδέλφους και φίλους, βρεθήκαμε στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο της Κρήτης με κεντρική θεματική της συζήτησης τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τον πρωτογενή τομέα.
► Με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη αναλύθηκαν τα επόμενα κυβερνητικά βήματα με στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας παρά την δυσμενή παγκόσμια συγκυρία.
► Εργαζόμαστε καθημερινά, παράγουμε αποτελέσματα, δημιουργούμε το μέλλον της πατρίδας μας. Συγχαρητήρια σε όλους για τη διοργάνωση…

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα