ΕλλάδαΑνεύθυνοι και επικίνδυνοι πειραματισμοί του Κ. Χατζηδάκη για την έκδοση των εκκρεμών...

Ανεύθυνοι και επικίνδυνοι πειραματισμοί του Κ. Χατζηδάκη για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων

Οι συνταξιούχοι θα βγάζουν (μόνοι τους) τις συντάξεις…!!

Πρόκειται για την απόλυτη (έμμεση) παραδοχή αποτυχίας! Ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, με μια πρωτοφανή πρωτοβουλία, βάζει τους ίδιους τους συνταξιούχους, να απονέμουν τις συντάξεις, για τον εαυτό τους! Και όλο αυτό το φιάσκο, το «βαφτίζει» συντάξεις «εμπιστοσύνης»…!

Βλέποντας την κοινωνία να κοχλάζει, τους δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους εν αναμονή στα… κάγκελα, ο αποτυχημένος Χατζηδάκης, παίζει το τελευταίο του χαρτί: Αξιοποιώντας το επικοινωνιακό «χαλί» που του έχει στρώσει το μιντιακό κατεστημένο της χώρας, «πουλάει» στους δύσμοιρους συνταξιούχους «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»!

Εξηγούμαστε:

Με τροπολογία που κατέθεσε χθες το βράδυ στην Βουλή, ο κ. Χατζηδάκης (πάλι μαύρα μεσάνυχτα) ενημερώνει τους δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους που περιμένουν επί σειρά ετών να εκδοθεί η σύνταξή τους, ότι εφεξής αυτό θα συμβαίνει εντός τριμήνου! Μα καλά, πού ήταν κρυμμένος τόσο καιρό και δεν έλυνε το πρόβλημα; Γιατί περίμενε να περάσουν 15 μήνες στο υπουργείο Εργασίας, ώστε να βρει αυτή την τόσο εύκολη φαινομενικά λύση;

Εφεξής λοιπόν, με τα «μαγικά» του Χατζηδάκη, οι ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης θα ενημερώνονται ότι ο ΕΦΚΑ την έκανε αποδεκτή εντός τριμήνου. Θα αξιοποιούνται μάλιστα τα στοιχεία του συστήματος Άτλας προς τούτο. Μόνο που το εν λόγω σύστημα έχει ελλιπή στοιχεία! Άρα, απλώς θα γίνονται αποδεκτά τα όποια στοιχεία καταθέτουν οι συνταξιούχοι, σωστά ή λάθος! Εδώ όμως βρίσκεται στο μεγάλο μυστικό:

Στην περίπτωση λάθους, ο ΕΦΚΑ θα έχει δικαίωμα τριετίας για να το εντοπίσει. Αν το βρει, τότε θα αναζητά τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά. Δηλαδή, ο συνταξιούχος θα κινδυνεύει να χάσει μέχρι και το σπίτι του για να ξεχρεώσει! Και όλα αυτά, επειδή ο κ. Χατζηδάκης θέλει να πείσει το Μαξίμου και τους Θεσμούς, ότι κατάφερε να απονείμει συντάξεις! Ντροπή… μόνο ντροπή.

Οι κίνδυνοι που επίσης ελλοχεύουν είναι: α) να υπάρξει μη ενημερωμένο ασφαλιστικό ιστορικό, να βγαίνουν δηλαδή συντάξεις κατά προσέγγιση, β) να γίνεται επανυπολογισμός συντάξεων κατά προσέγγιση με βάση στατιστικά στοιχεία, γ) ο e-ΕΦΚΑ θα δηλώνει αδυναμία να υποστηρίξει τη διαδικασία θεμελίωσης δικαιώματος προς τους συνταξιούχους, δ) από στατιστικά στοιχεία του e-ΕΦΚΑ το 20% των αιτήσεων συνταξιοδότησης είναι απορριπτικές.

Με λίγα λόγια θα βγαίνουν συντάξεις του ποδαριού!

Υπενθυμίζουμε ότι:

  • Ο κ. Χατζηδάκης είναι εκείνος που παρέλαβε τα ηνία του Υπουργείου Εργασίας στις 4 Ιανουαρίου 2021. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει λίγους μήνες νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ότι το μεγάλο πρόβλημα της κοινωνίας είναι οι εκκρεμείς απονομές συντάξεων. Πέρασαν 15 μήνες και ο κ. Χατζηδάκης δεν έχει περιορίσει ούτε στο ελάχιστο το πρόβλημα. Ορίστε τα στοιχεία:

Α) Με βάση τις δικές του τοποθετήσεις, οι εκκρεμείς αιτήσεις για κύριες συντάξεις που είναι ληξιπρόθεσμες ανέρχονται σε περίπου 75.000. Υπάρχουν περίπου άλλες 30.000 αιτήσεις για κύριες συντάξεις που δεν είναι ακόμα ληξιπρόθεσμες, αλλά φυσικά βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Β) Ο κ. Χατζηδάκης φυσικά και δεν γνωρίζει τι εστί παράλληλη ασφάλιση. Ούτε ασφαλώς ξέρει ότι υπάρχουν εκκρεμότητες που ξεπερνούν τις 85.000 και οι οποίες αφορούν προσαυξήσεις που ουδέποτε καταβλήθηκαν, εδώ και 70 μήνες. Μεταθέτει από έτος σε έτος και από μήνα σε μήνα, την καταβολή των ποσών και την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων συντάξεων. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Θα δίνονται συντάξεις μη ολοκληρωμένες, θα είναι δηλαδή σε μόνιμη εκκρεμότητα. (Σημειώνουμε ότι το ΕΝΔΙΣΥ κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για το συγκεκριμένο θέμα και είναι σε εξέλιξη.)

Γ) Ο κ. Χατζηδάκης «ξεχνάει» τις εκκρεμότητες στην επικουρική ασφάλιση: Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι με βάση στοιχεία Δεκεμβρίου 2021 (αν έχει πιο πρόσφατα ασφαλώς και να τα δημοσιεύσει) υπάρχουν 123.792 αιτήσεις για επικουρική ασφάλιση που είναι εκκρεμείς. Από αυτές οι 96.546 είναι ληξιπρόθεσμες.

Δ) Ο κ. Χατζηδάκης που κόπτεται ξαφνικά και για την απονομή των εφάπαξ (εντός εξαμήνου λέει στην τροπολογία του), γνωρίζει πόσα είναι σε εκκρεμότητα. Γιατί μαθαίνουμε ότι είναι περίπου 45.000 (ας μας δημοσιεύσει τα επίσημα στοιχεία. Θα έχει ενδιαφέρον…)

Ε) Ο κ. Χατζηδάκης μάλλον όμως δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν κατηγορίες ασφαλισμένων, που προέρχονται από τον δημόσιο τομέα και λαμβάνουν μέρισμα στην σύνταξή τους. Οι πληροφορίες μας λένε ότι υπάρχουν άλλα περίπου 23.000 μερίσματα σε εκκρεμότητα!

Στ) Ασφαλώς δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις περίπου 32.000 διεθνείς συντάξεις που επίσης καθυστερούν να απονεμηθούν.

Μια απλή πρόσθεση, μας οδηγεί στο αποτέλεσμα των… 413.792 συνταξιοδοτικών εκκρεμοτήτων πάσης φύσεως! Και τολμάει ο κ. Χατζηδάκης να προτείνει λύσεις; Μιλάμε για αποτυχία με ονοματεπώνυμο.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων καλεί όλα τα μέλη του να βρίσκονται σε εγρήγορση. Καλεί όλους τους εν δυνάμει συνταξιούχους εφεξής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα στοιχεία που προσκομίζουν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Είναι κρίμα να παίξουν στα ζάρια τις περιουσίες τους, επειδή ο κ. Χατζηδάκης δεν μαθαίνει από τα λάθη του…

Τελικά, ο κ. Χατζηδάκης έχει μαύρα μεσάνυχτα από Κοινωνική Ασφάλιση, όπως ακριβώς και οι ώρες που καταθέτει τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες του! Κατηγορεί τους εργαζόμενους του e-ΕΦΚΑ ότι «ψειρίζουν την μαϊμού», αλλά πρέπει κάποιος να τον ενημερώσει ότι η σύνταξη είναι περιουσιακό στοιχείο και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με τον ιδρώτα μας και με τον κόπο μας.

Και κάτι τελευταίο: Ο κ. Μητσοτάκης, με αυτές τις γκάφες του υφισταμένου του, έχει την απόλυτη ευθύνη για την ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων. Μια ευθύνη που πρέπει και θα αποδοθεί. Στην ώρα της…

Και όπως μια ποντιακή παροιμία λέει: «Όποιος κοινωνίζ και κάθεται, σαστίζει όταν σκούτε»
(όποιος δεν σκέφτεται όταν κάθεται, σαστίζει όταν σηκώνεται)!!

Ζητάμε άμεση απόσυρση του εκτρώματος που βαφτίστηκε νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε και διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google news
– Στη σελίδα μας στο Facebook
– Στην Oμάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα