ΑργολίδαΒ. Σιδέρης: Προτεραιότητα όλων μας είναι η προάσπιση και η συνεχής αναβάθμιση...

Β. Σιδέρης: Προτεραιότητα όλων μας είναι η προάσπιση και η συνεχής αναβάθμιση της Υγείας

Την 7η Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μια μέρα ορόσημο για την ανθρώπινη υπόσταση αφού η 7 Απριλίου 1948 είναι η ημερομηνία «γέννησης» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Αυτή η μέρα επικεντρώνεται στα σημαντικά προβλήματα της Δημόσιας Υγείας που απασχολούν όλο τον πλανήτη. Υπενθυμίζει σε όλους τους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο, πως η υγεία είναι ένα πολύτιμο αγαθό και προτεραιότητα όλων μας είναι η προάσπιση και η συνεχής αναβάθμιση της.

Εν μέσω πανδημίας, αυξημένης μόλυνσης του πλανήτη, αυξανόμενων ασθενειών όπως καρκίνος, άσθμα, καρδιακές παθήσεις ο ΠΟΥ σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2022 εφιστά την παγκόσμια προσοχή σε επείγουσες ενέργειες που απαιτούνται για να διατηρηθούν οι άνθρωποι και ο πλανήτης υγιείς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια και μπορούν να αποφθεχθούν. Αυτό περιλαμβάνει την κλιματική κρίση που είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία.

Πάνω από το 90% των ανθρώπων στη γη αναπνέουν ανθυγιεινό αέρα λόγω καύσης ορυκτών καυσίμων. Ένα ζεστό περιβάλλον ευνοεί τη μετάδοση ασθενειών από τα κουνούπια πιο γρήγορα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η λειψυδρία εκτοπίζουν τους ανθρώπους και επηρεάζουν την υγεία τους . Η ρύπανση, τα πλαστικά που βρίσκονται στις θάλασσες μας έχουν μπει πλέον στην τροφική μας αλυσίδα. Ακόμη και τα επεξεργασμένα και ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα όπως παχυσαρκίες, καρδιακές παθήσεις ακόμα και αύξηση του καρκίνου.

Η πανδημία που περνάμε αυτά τα χρόνια μας αποκάλυψε αδυναμία σε όλους τους τομείς τόσο στην κοινωνία όσο και την υγεία. Η Covid -19 συνεχίζει να προβληματίζει μεγάλο μέρος του επιστημονικού κόσμου αν και έγιναν τεράστια βήματα μπροστά σε μικρό χρονικό διάστημα με την ανακάλυψη εμβολίου.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι η υγεία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ανεξάρτητα της οικονομικής του κατάστασης. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι εδώ για να ‘’ διατηρεί ‘’ το ανθρώπινο δικαίωμα της υγείας ζωντανό.

Βασίλης Γ. Σιδέρης

Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας

Μέλος του Τομέα Υγείας Νέας Δημοκρατίας

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα