Αργολίδα«Το Κρανίδι έκαμε επανάσταση"...

«Το Κρανίδι έκαμε επανάσταση”…

Χθες Κυριακή 3 Απριλίου μια σειρά εκδηλώσεων έλαβαν χώρα, για τον εορτασμό των 200 + 1 χρονών από τότε που ο αγώνας για την ελευθερία της πατρίδος ξεκίνησε.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου, μετά την θεία λειτουργία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους αγωνιστές του τόπου μας που έδωσαν τη ζωή τους για μια ελεύθερη Ελλάδα. Στη συνέχεια η καθηγήτρια του Γυμνασίου Κρανιδίου Ευαγγελία Ηλιού, μας ταξίδεψε πίσω στο χρόνο τις μέρες εκείνες που φούντωσε η φλόγα της ελευθερίας στην Ερμιονίδα και οι άνθρωποι της επαρχίας μας, του τότε (Κάτω Ναχαγιέ) πήραν τα όπλα και κίνησαν να ελευθερώσουν την πατρίδα. (ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ΤΟΥ 1821 (1))

Πριν την έναρξη της απογευματινής εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου και θαύμασαν την παράδοση του τόπου μας, όπως εκεί αποτυπώνεται από τα εκθέματα που συντηρούν και προσέχουν οι εθελοντές θεματοφύλακες τις παράδοσης του τόπου μας.

Αργότερα το απόγευμα της ίδιας μέρας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, παραδόθηκε στον Δήμαρχο από τον καλλιτέχνη Σπύρο Πασσαλάρη, πίνακας ζωγραφικής που αναπαριστά τον όρκο των αγωνιστών του Κάτω Ναχαγιέ Επαρχία Ερμιονίδας στην Πέτρα της Νίκης (Γκούρι Βιτόρεσε). Στην συνέχεια η Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από την Πελοπόννησο.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ παραγωγής της Περιφέρειας Πελοποννήσου: «1821 –  Η φλόγα της Επανάστασης».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας, Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, και ο Δήμαρχος του όμορου Δήμου Επιδαύρου, Αναστάσιος Χρόνης. Ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος τους παρέδωσε την επετειακή κασετίνα του Δήμου με τίτλο «Η Συμβολή της Ερμιονίδας στην Επανάσταση του 1821». Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αναστάσιος Γανώσης, η Πρόεδρος του Δ.Σ., Αντιδήμαρχοι, Μέλη του Δ.Σ. και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Κρανιδίου, Ερμιόνης και Διδύμων.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα