ΑργολίδαΠουλάς: Φτάνει πια με τον εμπαιγμό της κυβέρνησης προς τους αγρότες της...

Πουλάς: Φτάνει πια με τον εμπαιγμό της κυβέρνησης προς τους αγρότες της Αργολίδας

Κύρια σημεία από την τοποθέτηση του Βουλευτή Αργολίδας και Υπεύθυνου του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Πουλά στην χθεσινή συγκέντρωση των αγροτών και των Αγροτικών Φορέων του Νομού, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ σχετικά με τίς αποζημιώσεις του παγετού:

  • Από τις 26 Ιανουρίου 2022 έχουν συμβεί διάφορα γεγονότα για να φτάσουμε στο δραματικό σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Τα πράγματα έχουν γίνει πάρα πολύ δύσκολα, τα αγροτικά εφόδια, το ηλεκτρικό ρεύμα και το πετρέλαιο έχουν αυξηθεί υπέρμετρα. Θα πρέπει όλοι οι πολιτικοί παράγοντες του Νομού να σταθούμε στο πλευρό των αγροτών και να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια.
  • Για το θέμα της προκαταβολής η πρώτη ανακοίνωση έγινε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ στις αρχές Φεβρουαρίου όπου ανέφερε ότι οι αγρότες της Αργολίδας θα αποζημιωθούν με 30 εκατομμύρια ευρώ. Στην σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή ενότητα Αργολίδας παρουσία του τότε Υπουργού κυρίου Λιβανού, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ μίλησε για μια δίκαιη αποζημίωση χωρίς να αναφερθεί σε προκαταβολές.
  • Η υπόσχεση για τα 300 ευρώ ανά στρέμμα προέκυψε κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2022 στο Υπουργείο, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Γ. Γεωργαντάς, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδ. Λυκουρέντζος, ο βουλευτής Αργολίδας Ι. Ανδριανός, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας (Δημ. Σχοινοχωρίτης, Ι. Μαντζούνης) και εκπρόσωποι των παραγωγών της Αργολίδας.
  • Στις 17 Μαρτίου 2022 ψηφίσθηκε τροπολογία στην Βουλή 11902798.pdf (hellenicparliament.gr) η οποία με το άρθρο 5 έδινε την δυνατότητα στον ΕΛΓΑ να δίνει προκαταβολές έναντι των αποζημιώσεων. Εκ των υστέρων όμως οι κυβερνητικοί παράγοντες ανακοίνωσαν ότι για την εκταμίευση της προκαταβολής των 300 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί νέα τροπολογία. Δόθηκε η υπόσχεση ότι η τροπολογία θα κατατεθεί άμεσα και οι αγρότες θα πληρωθούν πριν το Πάσχα.
  • Δυστυχώς οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν και οι αγρότες του Νομού μας έμειναν απλήρωτοι.
  • Η κυβέρνηση εμπαίζει έναν ολόκληρο νομό, χωρίς να αντιλαμβάνεται το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.
  • Από την πλευρά μου δηλώνω ότι θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό των αγροτών μας και θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της αδικίας. Όμως είμαι πολύ επιφυλακτικός για τις πραγματικές προθέσεις των κυβερνώντων επί του θέματος και η γνώμη που έχω διαμορφώσει είναι ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία προκαταβολή αλλά θα ακολουθηθεί μέχρι τέλους η διαδικασία των εξατομικευμένων εκτιμήσεων και αποζημιώσεων όπως εξαρχής είχαν δηλώσει τα κυβερνητικά στελέχη.

Ακολουθήστε την Ενημέρωση Πελοποννήσου στη σελίδα μας στο Facebook

Στην ομάδα και στις ειδήσεις της Google News

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταίες ειδήσεις

Περισσοτερα